Som frisør skal du have fingeren på pulsen og konstant følge de nye strømninger fra ind- og udland. Det kræver, at du følger med i hårmoden og de nyeste teknikker.
En frisør vasker, klipper og farver hår. Frisøren lægger makeup og farver øjenbryn og vipper. En vigtig del af frisørjobbet er at rådgive kunderne om, hvordan de skal pleje deres hår og hvilke frisurer, der passer til deres personlighed og hårtype.
Uddannelsen til frisør er en erhvervsuddannelse, der veksler mellem skoleophold på en teknisk skole og praktikforløb i en virksomhed, som du skal have en uddannelsesaftale med.
Du vil i din uddannelse hos os møde faglig dygtige og engagerede lærer. I frisørafdelingen vægter vi grundprincipperne i faget højt. Der er altid fokus på akkuratessen i dit håndværk, kombineret med tidens trend indenfor klip og frisering.
Tid til elevklip?
Hjælp vores elever med at blive bedre frisører.
Se ledige tider og bestil tid i vores bookingsystem.
Varighed
Uddannelsen til frisør varer 4 år.
Uddannelsen består af Grundforløb 2 og et hovedforløb.
Grundforløb 2 varer 20 uger. Når du har bestået Grundforløb 2, begynder du på hovedforløbet, som veksler mellem skoleophold og praktik i virksomheden.
Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger.
Fremtidsmuligheder
Med en frisøruddannelse kan du arbejde som frisør i salon eller bliver selvstændig. Du har også mulighed for at blive tekniker, teaterfrisør, sælger eller underviser inden for branchen.
For at begynde på en erhvervsuddannelse skal du have opnået et 2-tal i gennemsnit i dansk og et 2-tal i gennemsnit i matematik fra folkeskolens afgangsprøve.
Hvis du ikke kan opfylde karakterkravene, har du mulighed for at gå til en optagelsesprøve.
Uddannelse med adgangsbegrænsning
På denne uddannelse er der adgangsbegrænsning på Grundforløb 2. Det betyder, at du skal have en praktikaftale med en virksomhed eller søge om en plads på Herningsholm Erhvervsskole for at blive optaget på en af uddannelserne.
Du ansøger på optagelse.dk og vil blive indkaldt til en samtale. Blandt ansøgerne vælger Herningsholm Erhvervsskole de bedst kvalificerede til det begrænsede antal pladser.
Der bliver valgt mellem de elever, som går på Grundforløb 1, og de som starter direkte på Grundforløb 2.
Der er ansøgningsfrist to gange om året - 1. juni og 1. december.
Fag
På Grundforløb 2 har du en blanding af grundfag og fagområder, som er med til at gøre dig klar til at starte på uddannelsens hovedforløb.
Grundfag
- Afsætning F
- Dansk E
- Design E
Fagområder
- Bogføring og arbejdsmarkedsforhold
- Bombage
- Branche it
- Coloration
- Faglig engelsk
- Frisuredesign
- Fønbølger
- Hårvask
- Jernondulation
- Klippeteknik
- Langthårsfrisering
- Permanent
- Psykologi
- Strukturbehandling
- Styling
- Teori
- Vandondulation
For at kunne begynde på hovedforløbet til frisør skal du have bestået:
- Dansk E
og gennemført:
- Design E
- Afsætning F
samt opnået følgende certifikat:
- Kemisk arbejdsmiljø for frisør
- er en enestående mulighed for, at du kan supplere dine erhvervskompetencer og dygtiggøre dig gennem valg af yderligere undervisning inden for de valgfri specialefag i uddannelsen i et omfang af indtil 4 uger, som en form for kursus.
Det koster ikke noget at deltage på et valgfrit specialefag.
Du har ret til at vælge valgfrie specialefag overalt i landet. Hvis du vælger en skole, der har et udbud, den nærmeste skole ikke har, er du berettiget til at bo på skolehjem under opholdet (hvis der er mere end fem kvarters offentlig transporttid).
Din virksomhed kan forlænge din uddannelsesaftale med de uger, du anvender til erhvervsrettet påbygning (op til 4 uger).
For virksomheden er der mulighed for at få lønrefusion under skoleopholdet.
Uddannelsesgarantien på erhvervsuddannelserne betyder, at du får mulighed for at afslutte en erhvervsuddannelse, uanset hvilket grundforløb, du har taget.
Når du er færdig med grundforløbet (GF2) på en erhvervsuddannelse, skal du optages på uddannelsens hovedforløb. For at blive optaget skal du opfylde de faglige adgangskrav til hovedforløbet, og du skal have skaffet dig en oplæringsaftale med en virksomhed.
Hvis du endnu ikke har fået en oplæringsaftale med en virksomhed, kan du komme i skoleoplæring* **.
I skoleoplæringen fungerer Herningsholm som din oplæringsplads, og du arbejder i værkstederne og får faglige opgaver og udfordringer - nøjagtigt som hvis du var på en virksomhed.
*For uddannelser med adgangsbegrænsning skal du have søgt om og være optaget på uddannelsen allerede på GF2. Læs mere om de uddannelser her.
**Der er ikke skoleoplæring på uddannelsen til eventkoordinator.
Vil du vide mere?
Maiken Dahl
Uddannelsesleder
Studiehåndbog
I studiehåndbogen finder du alt det praktiske, der vigtigt at vide, når du er elev på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier - herunder studie- og ordensreglementet.
Tilmeld uddannelse
Sådan tilmelder du dig din drømmeuddannelse. Læs mere om blandt andet optagelseskrav, merit og tilmeldingsfrister.