Er du ambitiøs og engageret, er du interesseret i at få en uddannelse, der arbejder både teoretisk og praktisk, og ønsker du at få direkte adgang til at læse videre? Så er denne fagretning måske den rette for dig.
Du vil her få kendskab til følgende uddannelser:
Du får viden om hvilke forventninger, krav og arbejdsprofil, der er for de forskellige uddannelser, og du får kendskab til brancherne ved selv at få fingrene i faget og dermed blive klogere på, hvilken retning du skal vælge.
Aktiviteter i fagretningen
Fagretningen henvender sig til dig, der har interesse for et eller flere af følgende områder: økonomi og kundebetjening i finanssektoren, f.eks. banker og kreditforeninger, salgs- og indkøbs-processer, distribution og lagerstyring, planlægning af event der passer til kundens behov, administration, sagsbehandling, økonomi og regnskab i handelsvirksomheder, god service og personlige fremtræden i virksomheden.
Du kommer til at arbejde med følgende temaer på introducerende niveau: idéudvikling, analyse, logistik og økonomi, forretningsgange, intern og ekstern kommunikation, digital handel, salg, kundeadfærd, etik og markedsføring.
Din skoledag
På ”EUX Business” skal du have en række fag på højere niveau end på en normal erhvervsuddannelse. Du skal derfor være indstillet på, at der kræves noget ekstra af dig, hvis du vælger denne fagretning.
Gennem tværfaglige projekter vil du blive præsenteret for cases (problemstillinger), som kan opstå på din fremtidige arbejdsplads, og du vil lære, hvordan du bedst kan løse disse opgaver ved at arbejde i teams. Fagretningen tager afsæt i praktiske projekter som f.eks. udvikling af forskellige forretningsmodeller.
Klar til praktik
Fagretningen giver dig også viden om, hvordan du gør dig klar til praktikpladssøgning og får skrevet en ansøgning, så der er fokus på det, der sælger dig bedst muligt til din kommende praktikplads.
Fagretningen er tilknyttet hovedområdet: Kontor, handel og forretningsservice.
Læs den lokale undervisningsplan (LUP) for fagretningen
Uddannelsesgaranti
Uddannelsesgarantien på erhvervsuddannelserne betyder, at du får mulighed for at afslutte en erhvervsuddannelse, uanset hvilket grundforløb, du har taget.
Når du er færdig med grundforløbet (GF2) på en erhvervsuddannelse, skal du optages på uddannelsens hovedforløb. For at blive optaget skal du opfylde de faglige adgangskrav til hovedforløbet, og du skal have skaffet dig en praktikaftale med en virksomhed.
Hvis du endnu ikke har fået en praktikaftale med en virksomhed, kan du komme i skolepraktik*.
I skolepraktikken fungerer Herningsholm som din praktikplads, og du arbejder i værkstederne og får faglige opgaver og udfordringer - nøjagtigt som hvis du var på en virksomhed.
*For uddannelser med adgangsbegrænsning skal du have søgt om og være optaget på uddannelsen allerede på GF2. Læs mere om de uddannelser her.