Brænder du for det kreative, har du sans for kvalitet, flair for computere, og er du god til dansk og engelsk? Så er uddannelsen til mediegrafiker måske din fremtid.
Mediegrafikeren arbejder med den kreative og tekniske side af medieproduktionen, og næsten alt arbejdet foregår på en computer. Som mediegrafiker udformer du layout og arbejder med typografi, billedbehandling, opsætning til tryk og meget mere på avanceret elektronisk udstyr og computere. Mediegrafikeren arbejder med fire kernefagligheder: grafisk design, typografi og ombrydning, grafik og billedbehandling og grafisk produktion og workflow.
På Herningsholm Erhvervsskole arbejder vi med de nyeste programmer i et professionelt Mac-miljø. Vi underviser i problemløsning og møder eleverne med gensidig respekt.
Fremtidsmuligheder
Et væld af reklame- og grafiske virksomheder, såvel som trykkerier, aviser og større virksomheder ansætter mediegrafikere.
Som mediegrafiker kan du videreuddanne dig til multimediedesigner.
Varighed
Uddannelsen til mediegrafiker varer 4 år .
Uddannelsen består af Grundforløb 2 og et hovedforløb.
Grundforløb 2 varer 20 uger. Når du har bestået Grundforløb 2, begynder du på hovedforløbet, som veksler mellem skoleophold og praktik i virksomheden.
Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger.
For at begynde på en erhvervsuddannelse skal du have opnået et 2-tal i gennemsnit i dansk og et 2-tal i gennemsnit i matematik fra folkeskolens afgangsprøve.
Hvis du ikke kan opfylde karakterkravene, har du mulighed for at gå til en optagelsesprøve.
Uddannelse med adgangsbegrænsning
På denne uddannelse er der adgangsbegrænsning på Grundforløb 2. Det betyder, at du skal have en oplæringsaftale med en virksomhed eller søge om en plads på Herningsholm Erhvervsskole for at blive optaget på en af uddannelserne.
Du ansøger på optagelse.dk og vil blive indkaldt til en samtale. Blandt ansøgerne vælger Herningsholm Erhvervsskole de bedst kvalificerede til det begrænsede antal pladser.
Der bliver valgt mellem de elever, som går på Grundforløb 1, og de, som starter direkte på Grundforløb 2.
Der er ansøgningsfrist to gange om året – 1. juni og 1. december (forudsat at holdet oprettes).
Fag
På Grundforløb 2 har du en blanding af grundfag og fagområder, som er med til at gøre dig klar til at starte på uddannelsens hovedforløb.
Grundfag
- Dansk E
- Design E
- Samfundsfag F
Prøver og eksamener
- Grundforløbsprøve
- Én grundfagseksamen
Fagområder
- Crossmedia produktion
- Grafik og billeder
- Grafisk design
- Grafisk produktionsforståelse
- Iværksætteri og innovation
- Kommunikation og formidling
- Markedsføring og branding
- Publicering og medieformer
- Typografi
- Virksomheder
For at kunne begynde på hovedforløbet til mediegrafiker skal du have bestået:
- Dansk E
- Design E
- Samfundsfag F
og opnået følgende certifikater:
- Elementær brandbekæmpelse
- Førstehjælp, mellem niveau
Uddannelsesgarantien på erhvervsuddannelserne betyder, at du får mulighed for at afslutte en erhvervsuddannelse, uanset hvilket grundforløb, du har taget.
Når du er færdig med grundforløbet (GF2) på en erhvervsuddannelse, skal du optages på uddannelsens hovedforløb. For at blive optaget skal du opfylde de faglige adgangskrav til hovedforløbet, og du skal have skaffet dig en oplæringsaftale med en virksomhed.
Hvis du endnu ikke har fået en oplæringsaftale med en virksomhed, kan du komme i skoleoplæring* **.
I skoleoplæringen fungerer Herningsholm som din oplæringsplads, og du arbejder i værkstederne og får faglige opgaver og udfordringer - nøjagtigt som hvis du var på en virksomhed.
*For uddannelser med adgangsbegrænsning skal du have søgt om og være optaget på uddannelsen allerede på GF2. Læs mere om de uddannelser her.
**Der er ikke skoleoplæring på uddannelsen til eventkoordinator.
Tilmeld uddannelse
Sådan tilmelder du dig din drømmeuddannelse. Læs mere om blandt andet optagelseskrav, merit og tilmeldingsfrister.
Studiehåndbog
I studiehåndbogen finder du alt det praktiske, der vigtigt at vide, når du er elev på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier - herunder studie- og ordensreglementet.