14 EUX’ere godt rustet til fremtiden

Fredag den 23. juni dimitterede sommerens 14 tekniske EUX’ere fra Herningsholm Erhvervsskole

Aulaen på Lillelundvej dannede med blomster og flag rammen om dimissionen for de 14 EUX’ere, som efter flere års arbejde kunne fejre, at de fik huen med det grå-røde bånd på hovedet.

- I har taget en uddannelse, hvor mulighederne nu er mange og begrænsningerne få. Og når vi kigger på den flid og entusiasme I har gennemført forløbet med, er jeg og det øvrige EUX-team rigtig imponerede og stolte, roste uddannelseschef Martin Lyhne Holmgaard.

Fremtidens vigtigste kompetence

I sin afskedstale opfordrede Martin Lyhne Holmgaard EUX’erne til at bevare deres nysgerrighed over for både fagligheden og omverdenen.

- Evnen til at være nysgerrig bliver altafgørende for, i hvor høj grad vi som samfund formår at udnytte de digitale og teknologiske muligheder, og derved hvordan vi vil klare os globalt. Nysgerrig skal i denne sammenhæng tænkes, så det også kan indeholde det at være initiativrig, god til at reflektere, innovativ, kreativ, entreprenant, udviklingsorienteret m.v. Og evnen til at være nysgerrig, den har I, sagde han.

Med en EUX får de unge både et svendebrev og en studentereksamen med i bagagen, og fordelen ved den kombination kom gæstetaler Asbjørn Schlosser fra Dansk Byggeri ind på.

- I bliver klækket ud i en tid, hvor der er brug for jer, for I har en faglig baggrund. Arbejdsmarkedet mangler i dag teknikere, som selv har haft for eksempel en murerske i hånden, så det er en stor fordel, at I har haft det, sagde Asbjørn Schlosser, der selv er udlært murer fra Herningsholm Erhvervsskole.

Godt kammeratskab og stor faglighed

Vanen tro blev der ved dimissionen uddelt ”EUX-prisen Herningsholm” med tilhørende legat på 2500 kroner. Prisen gik i år til EUX-tømrer Steffen Ledgaard, fordi han gennem sit EUX-forløb har vist en særlig grad af lyst, evne og vilje til forene det gode håndværk med det høje teoretiske niveau. Det kommer bl.a. til udtryk gennem en særdeles flot afsluttende svendeprøve og projekter lavet i bl.a. teknikfag, eksamensprojekt og byggeteknologi.

Derudover blev prisen for ”Den gode kammerat” også uddelt. Prisen gives til en elev, der har været hjælpsom, taget ansvar i sociale sammenhænge eller bidraget til klassens sociale miljø. På baggrund af en afstemning blandt eleverne, blev modtageren Henrik Thalund Hansen.