1500 grundskoleelever besøger Herningsholm

Der var et kæmpe rykind af elever i 8. klasse fra Herning og Ikast-Brande kommuner, da de fra d. 3. september til d. 5. september deltog i Erhvervsuddannelsernes Dag på Herningsholm.

Det vrimlede med elever i værkstederne, på gangene og i undervisningslokalerne i de tre dage, at 74 klasser fik et indblik i de erhvervsuddannelser, der er at finde i Herning.

Det var alle privat-, fri- og folkeskoler i de to kommuner, der var inviteret til en dag i erhvervsuddannelsernes tegn.

"Det er fedt at komme ud og se nogle af de forskellige uddannelser. Det kan man bruge som inspiration, og samtidig er det rart, at man har set skolen og omgivelserne før," sagde Thor Kloster fra 8.B på Aulum-Hodsager Skole.

 

Mærker, ser og hører om forskellige erhvervsuddannelser

Klassevis besøgte eleverne de mere end 15 forskellige erhvervsuddannelser, som var repræsenteret til Erhvervsuddannelsernes Dag. Det var alt fra cykel- og tømrer-uddannelsen til handels- og sosu-uddannelsen.

Hos smedene støbte eleverne små fyrfadstager, mens de i værkstedet for blikkenslager-uddannelsen bukkede blik til små fløjter.

Erhvervsuddannelsernes Dag er et samarbejde med VIA University College, Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland, Agroskolen samt Herning og Ikast-Brande kommuner.