820 elever til Naturvidenskabsfestival på HTX

Det er ikke hver dag, at man må bygge med Lego, spille Pacman eller puste sæbebobler i undervisningen. Men for 820 elever fra lokale 5. og 6. klasser er det lige netop det, de har gjort i uge 39. De har nemlig været til Naturvidenskabsfestival på HTX i Herning

Ord som 3D, sundhed, mellemøre, løgnedetektor, Makey Makey, regnbuer og virtual reality er fløjet gennem luften på Herningsholm Erhvervsgymnasium i disse dage. HTX har budt folkeskoleelever fra de lokale 5. og 6. klasser indenfor i erhvervsgymnasiets klasselokaler for at opleve lidt af alt det, HTX har at byde på.

- Det sjoveste var det med sanserne, hvor vi skulle smage på nogle ting og føle på noget. I dag er meget sjovere end almindelig undervisning. Her sker en masse, så man bruger energi på en helt anden måde, sagde Nanna Lola Jessen fra 6.a. på Haderup Skole, da hun besøgte Naturvidenskabsfestivalen onsdag den 28. september.

En verden af naturvidenskab

I løbet af tirsdag, onsdag og torsdag er de 820 elever fra 17 lokale folkeskoler mødt ind til undervisning og workshops med et naturvidenskabeligt tvist. 

I undervisningen har HTX-eleverne lært fra sig. Hvordan smager vingummi, hvis man samtidig lugter til kattemad? Hvordan kan lyd få en bro til at bevæge sig? Og hvordan ser man egentlig farverne i lys?

Mellem lektionerne har de spændende workshops budt på udfordringer. Kom ind i en anden verden med virtual reality. Programmér en Lego-bil med Mindstorms. Brug bananer som tastatur i et spil Pacman. Lav badges. Bland din egen lavalampe med vand, olie og brusetablet.

Spot en Pinocchio 

- Han lyver. Han gjorde sådan her med munden. Han bevægede også benet og blinkede meget, lød det fra de årvågne elever fra 5.a på Herningsholmskolen.

Eleverne har haft en lektion i at spotte, hvornår en person lyver. At manglende øjenkontakt, ekstra mange blink og besvær med at sidde stille er nogle af de synlige tegn, som man kan fælde en løgner på. Undervisningen blev rundet af med en test, hvor eleverne skulle se, om HTX-elev Daniel fortalte sandheden.

Og 5. klasseeleverne afslørede ham uden problemer. Eleverne syntes, at det var fedt at finde ud af, hvordan man kan spotte en løgn og måske selv blive bedre til at lyve. Nu er det spændende, om tilfredsheden spreder sig til hjemmefronten.