Årets første HTX-studenter på Herningsholm Erhvervsgymnasium

Mandag formiddag fik fire storsmilende, unge mænd som de første i år sat studenterhuen med det mørkeblå bånd på hovedet som tegn på, at de nu har færdiggjort deres HTX-uddannelse

Thor Blæsbjerg Andersen, Mathias Wiwe Andersen, Jesper Brink Andersen og Jeyanth Balachanthiran blev alle taget imod af glade familiemedlemmer, der stod klar med huer, champagne, flag og lykønskninger.

Tilfredse studenter

Alle fire har været til en mundtlig eksamen i Studieretningsområde, hvor eleverne eksamineres i viden på tværs af deres fag.

- Det gik bare rigtigt, rigtigt godt. Jeg fik 12, og det havde jeg slet ikke regnet med, siger en meget glad Jesper Brink Andersen. Efter en velfortjent sommerferie rejser han til Aarhus for at læse datalogi på Aarhus Universitet.

Også Jeyanth Balachanthiran er godt tilfreds med dagens resultat.

- Det gik godt og også bedre end forventet, siger Jeyanth stolt som sit 10-tal. Hans plan for fremtiden ligger klar.

- Efter ferien går jeg direkte videre og skal læse Global Business Engineering på Aalborg Universitet. Jeg skal bare videre med det samme, siger Jeyanth.

Sabbatår og studentergilder

Den anden halvdel af de nyudklækkede studenter har valgt at tage en pause fra skolen og holder et sabbatår.

- Jeg tager et sabbatår eller to. Jeg har fået arbejde på Danish Crown, og så regner jeg med at tage ud og rejse til Australien. Det bliver godt at komme lidt hjemmefra og se noget af verden. Efter det vil jeg gerne læse it på Aarhus Universitet, siger Thor Blæsbjerg Andersen, der fik et 02 i den sidste eksamen.

- Det har været hårdt her til sidst, så jeg er lettet over at være færdig. Jeg regner med at tage et sabbatår nu for at arbejde, og så vil jeg måske læse videre på universitetet senere, men det ligger ikke helt fast endnu, siger Mathias Wiwe Andersen, der er godt tilfreds med at afslutte sin HTX med et 7-tal.

Helt sikkert er det dog, at de næste par dage og uger står på studentergilde og hygge med familie og venner, som gerne vil være med til at fejre de flotte huer og dygtige studenter.