De tre klassekammerater fra 2f, Thomas Brix på 17 år samt Lasse Nissen og Sebastian Bo, begge på 18 år, er folkene bag BagUp.
Løsningen på hoftebrud-problemet består ifølge de tre iværksættertalenter af et bælte med sensor, der registrerer fald samt CO2-patroner, der udløser en airbag, som falder ned og beskytter hofterne inden personen rammer jorden.
Om baggrunden for ideen fortæller Lasse Nissen.
-Samfundet bruger enorme summer på hofteoperationer hvert år. Den største del af operationerne går til ældre, der er faldet. Derud over er der jo også det ubehagelige i måske at skulle ligge længe med smerter, uden at nogen kommer og hjælper en. Og så tænkte vi, om ikke vi kunne være med til at finde en løsning.
Thomas Brix tilføjer.
-Vi brainstormede, og vi var omkring forskellige ideer. Vi snakkede om sensorer i gulvtæppet, der kunne opfange, når en person var faldet. Men så tænkte vi i stedet, om vi ikke kunne forhindre det, før ulykken
Gruppen har fået hjælp fra en htx’er, der har designet sensoren, og så er gruppen i kontakt med en softwareudvikler udefra, der skal hjælpe dem videre med teknikaliteterne omkring
-Vi har fået at vide, at ideen er god, men vi har et teknisk sværere produkt end mange af de andre deltagere i konkurrencen, siger Lasse Nissen.
Underdogs
BagUp-gruppen glæder sig til DM-udfordringen, men de er også klar over den skarpe konkurrence, der venter fra de andre
-Det det bliver da megafedt at skulle med til DM. Men vi kom egentlig med på et wildcard, da vi egentlig var ude, så vi ser os selv lidt som underdogs i København, siger Thomas Brix. Lasse Nissen
-Vores forventninger til DM er meget bestemt af, hvor langt vi når med bæltet. Men vi kommer til at gør vores
På spørgsmålet om, hvordan det kan være, at 2f-klassen har så meget X-faktor i iværksætterkonkurrencen, at seks hold har kunnet gå hele vejen til DM, svarer Lasse
-Vores lærer (Henrik Graversen red.) søger hele tiden for, at vi har blod på tanden. Herningsholm Erhvervsgymnasium har jo rigtig flotte traditioner fra National Company Programme, så jeg tror, at vi lidt føler, at vi lidt skuffer Herningsholms ry, hvis vi ikke går videre.
Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er kulminationen på undervisningsforløbet Company Programme, hvor elevteams fra hele landet lærer at omsætte ideer i praksis.
Til Danmarksmesterskabet bliver elevernes idéer, der spænder lige fra social innovation til tekniske produkter, bedømt af kompetente erhvervs- og organisationsfolk i kategorierne Rapport, Scenepræsentation, Standinterview og Lukket dommerinterview.
Der kåres en Danmarksmester, en anden- og tredjeplads samt sporvindere i hvert af de fire Company Programme-spor: Science & Technology, Society & Globalization, Business & Service og Trade & Skills.