Bifrost fik en flot fjerdeplads

Ved SkillsStafetten for 8. klasser kom Børneskolen Bifrost i finalen efter en spændende semifinale

Isstadion i Gigantium Aalborg var fredag den 27. januar fyldt med hujende 8. klasseelever fra hele landet, der var kommet for at heppe på deres lokale repræsentant til DM i SkoleSkills - SkillsStafetten.

Børneskolen Bifrost kvalificerede sig i september til Skills – Erhvervsuddannelsernes dag til at skulle repræsentere Herning og Ikast-Brande kommuner ved SkillsStafetten.

Amalie, Niels og Hjalte var lidt nervøse og meget kampklare, inden de skulle i ilden og kæmpe for deres skole. 

Stille og roligt

Trioens klassekammerater var med som heppekor, mens resten af skolen fulgte med på storskærm hjemme i Herning, og den fantastiske opbakning virkede, da holdet gik videre til semifinalen som den bedste to'er fra de indledede runder.

- Det foregik meget stille og roligt. Det gælder om at kunne udelukke alt andet, sagde Niels efter den indledende runde.

- Vi håber selvfølgelig på at komme i finalen, og vi tror på, at det kan lykkes, sagde Amalie.

Tæt opgør

I semifinalen kom de tre Herning-elever dårligt fra start, da skift af bildæk gav dem nogle udfordringer, men i suveræn stil fik de kæmpet sig op i de andre opgaver, der blandt andet talte en påklædningsopgave og en mureopgave, og det endte med at blive et meget tæt opgør, hvor de tre endte på en andenplads og dermed sikrede sig en af fem finalepladser.

I finalen skulle de blandt andet samle flyttekasse, trække elkabler og piske æggehvider. Her endte de som nummer fire.

- Det har været vildt sjovt, men det er lidt ærgerligt, at vi ikke vandt, sagde Amalie.

I alt 80 hold var var gået videre til SkillsStafetten efter lokale finaler landet over. Børneskolen Bifrosts flotte resultat er den hidtil bedste placering for Herning og Ikast-Brande kommuners repræsentant.