Charlotte klipper ved DM i Skills

Team Herningsholm: Frisør Charlotte Kjærulff Grønkjær har opbakningen på plads, når hun skal dyste ved DM i Skills

23-årige Charlotte Kjærulff Grønkjær fra Hurup Thy medbringer god opbakning til DM i Skills, hvor hun stiller op i hold-disciplinerne sammen med frisør-kollegaen Pernille Lindgaard Sørensen.

- Jeg regner med, at min familie, min kærestes familie, min chef og nogle veninder kommer og hepper til DM. Min mor er selv frisør, så hun ved, hvor stort det er, fortæller Charlotte.

Sidste år havde DM i Skills 62.000 besøgende, og det store publikum stiller store krav til de unge håndværkere.

- Det er vigtigt, at jeg kan lukke mig ind i mig selv og bare fokusere på mit arbejde, siger Charlotte.

Team frisør

Det er første gang, at elever fra Herningsholm Erhvervsskole deltager i DM i Skills som hold inden for frisørfaget, og for Charlotte er det en drøm, der går i opfyldelse.

- Det er helt vildt fedt at få lov til at repræsentere skolen. Det er jo bare stort at skulle med til DM, og jeg tager det som et kæmpe skulderklap, at jeg er blevet udvalgt til at komme med. Det er virkelig noget, man kun drømmer om, siger en glad frisør.

Frisørerne skal igennem flere discipliner, før vinderne kaldes på scenen. De lægger ud med en klassisk bombage, som er en herrefrisure. Derefter skal de klippe og farve både herre og dame på en kreativ måde, inden de afslutter med en aftenfrisering på dame.

- Når vi stiller op som hold, så betyder det, at vi både bliver bedømt på, hvor godt vi har lavet det, og hvor ens det er. Vi har selv bestemt, hvordan vores bombage og aftenfrisering skal se ud, så det kan vi øve os på nu her. Vi træner i skoletiden, og så kan jeg også træne i salonen, forklarer Charlotte.

De to frisører har i alt 11 timer til at nå igennem de tre discipliner.

Charlotte er halvvejs i sin uddannelse, hvor hun er i lære ved Håreksperten i Hvidbjerg og Vestervig. Som færdiguddannet drømmer Charlotte om at bruge et par år som konkurrencefrisør og på et tidspunkt overtage sin mors frisørsalon.