De omsorgsfulde elever fra 10. klasse

10. klasse på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier kunne i år dimittere fire klasser fra årgang 2021/2022, som personalegruppen har døbt den omsorgsfulde årgang.

For første gang nogensinde blev der holdt fælles dimission for alle elever i 10. klasse på Herningsholm fredag d. 24. juni. Det er nemlig kun tredje "kuld" elever, der dimitterer fra 10. klasse, og de seneste to år har det ikke været muligt at fejre eleverne samlet.

Agoraen på Herningsholm Erhvervsgymnasium dannede de fine rammer for de fire 10. klasser, deres lærere og forældre.

Lærer Ulrik Friis Mogensen spillede guitar og sang for på fællessangene. Her var valgt "I morgen er der også en dag" af Andreas Odbjerg, som de unge mennesker kunne synge med på. Dog havde Ulrik omskrevet teksten en smule, så den passede bedre til en alkohol- og røgfri skole. Så i stedet for "rødvin og smøger" var der "sushi og soya". 

 

Vær et lys for andre

Uddannelsesleder Anna Jakobsen holdt tale for dimittenderne. 

"Hvert år taler vi i personalegruppen om, hvad der lige præcis kendetegner årets elevhold. I er blevet omtalt som det omsorgsfulde hold, fordi I gang på gang har vist omsorg for hinanden på forskellige tidspunkter og på forskellig vis. Det, synes jeg, er noget at være stolt af," sagde Anna Jakobsen.

Det er efterhånden blevet en tradition, at dimittenderne fra 10. klasse på Herningsholm får en solsikke med fra skolen.

"Solsikken er for os mere end bare en blomst. Solsikken er et symbol på lyset og på udvikling, for når solen skinner, vender solsikken sig mod lyset og trækker energi og næring fra lyset. Det er videnskabeligt bevist, at man lærer mere af at fokusere på de ting, der går godt, end af at fokusere på de ting der går dårligt. Der er en stor læring i at rette opmærksomheden mod det lyse inde i sig selv," sagde Anna Jakobsen.

Hun opfordrede også dimittenderne til at være et lys for andre, hvilket de på den "omsorgsfulde årgang" allerede har ret godt styr på, og hun takkede dem desuden for at sprede lys omkring sig.

Tre af pigerne fra 10. klasse underholdt med sang og guitarspil, og også lærerne havde lidt ord med på vejen til hver deres klasse, inden der blev sluttet af med "De smukke unge mennesker", så der også var en fællessang for den lidt ældre generation.