De unge håndværkere i skarp træning til DM

Om kun en uge tager de første fag hul på konkurrencetimerne i hallerne i Gigantium i Aalborg. Derfor er der lige nu ekstra travlt i værkstederne rundt om i landet. Også på Herningsholm Erhvervsskole

Nedtællingen til DM i Skills for unge håndværkere er for alvor i gang, og det kan mærkes blandt Herningsholm Erhvervsskoles otte dygtige deltagere.

- Jeg har gået opgaven igennem mange gange. Det gælder om at finde den hurtigste metode, så jeg kan lave opgaven bedst og samtidig blive hurtigst færdig. Det giver rigtigt godt, at jeg kan læne mig op ad min træner. Så kan vi sammen se nye muligheder og finde løsninger, så jeg kan spare 5-10 minutter forskellige steder. Det er simpelthen nødvendigt, for at man kan nå at blive færdig, forklarer bygningssnedker Mathias Frahm Pedersen.

Bygningssnedkerne har haft deres opgave i halvanden måned. Helt anderledes ser det ud for tømrerne, der først har modtaget en del af deres opgave to uger før konkurrencestart.

- Jeg har først lige fået to tredjedele af min opgave nu her, og resten får vi først, når DM starter. Men jeg synes, at det ser lovende ud. Det passer heldigvis med, at nogle af de ting, jeg har øvet mig på, er med i opgaven, siger tømrer Mathias Jensen. 

Selvom de begge har travlt med at træne både på skolen og hjemme i privaten, fandt de mandag den 16. januar tid til at mødes med de øvrige DM-deltagere. Her var VM-sølvvinder murer Jens Peter Vestergaard, mentaltræner Carsten Oldengaard og tidligere konkurrencefrisør Maiken Dahl mødt op for at give de unge et indblik i, hvad der venter dem til DM den 26. – 28. januar.