Detailelever deltager i Skills for første gang

Detaileleverne Aase Olsen og Simone Ellegaard skal som de første nogensinde stille op fra Herningsholm Erhvervsskole, når der fredag den 28. oktober holdes regionalt mesterskab i detailhandel på Skive Handelsskole

I disse dage arbejder Aase Olsen og Simone Ellegaard på højtryk for at blive klar til det regionale mesterskab inden for detailhandel fredag den 28. oktober, hvor de skal dyste mod elever fra seks andre skoler om billetter til DM i Skills 2017. 

I Skive skal detailduoen konkurrere i tre faglige discipliner: opbygning af butik, personligt salg og event.

- Vi er ved at lave den stand, som skal vise butikkens varer frem. Vi samarbejder med Moster D. De synes, at det er spændende at være med til, og de er gode til komme med ideer og input, siger Aase Olsen.

Deltagerne vælger selv temaet for deres butiksstand, og derfor har Herningsholm-eleverne lånt blandt andet nisser med til deres temavalg: jul. Som forberedelse har de også fået specialfremstillet et træfad, som skal bruges til deres event.

- Vi bruger tid på at finde de rigtige varer frem og planlægge, hvordan vi skal stille det op. Så øver vi også det rollespil, hvor man skal vise, at man kan håndtere kunder, forklarer Simone Ellegaard.

Skills er udfordrende

De to deltagere er begge på Grundforløb 2 og har derfor kun været i gang med deres uddannelse siden august. Begge synes de, at det er spændende og grænseoverskridende at skulle til de regionale mesterskaber.

- Det er spændende at lave udstillingen og prøve at sætte den her lille butik op. Vi har lært meget om, hvordan man håndterer for eksempel sure kunder, når vi har øvet salgssituationen, siger Simone Ellegaard.

- Jeg synes, at det er noget af en overvindelse, og man får prøvet nogle grænser af. For eksempel det med, at vi skal stå på en scene foran alle de andre og lave det rollespil. Men det er jo en sejr, når man så kan det. Vi håber på en god placering. En 2. eller 3. plads ville da ikke være dårligt, slutter Aase Olsen med et smil.

Det er første gang, Herningsholm Erhvervsskole er repræsenteret i faget detailhandel i Skills. Den merkantile uddannelse er dog også et forholdsvist nyt fag, da det først dukkede op som konkurrencefag ved DM i Skills i 2013.
DM i Skills 2017 afholdes i Gigantium i Aalborg d. 26.-28. januar.