Elever lærer om fremtidens 3D-print

Det summede af kreative, innovative og bæredygtige idéer i klasselokalerne på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

150 elever fra Herningsholm, IBA og EUC Nordvest deltog i et event om 3D-print, hvor eleverne fik kendskab til teknologien og innovationsprocesserne, der ligger bag.

"Vi lærer, at 3D-print bliver en stor del af fremtiden. Jeg synes, det er spændende og fantastisk, at man kan have et produkt, der kan bruges på så mange forskellige måder og samtidig minimere vores ressourcer," siger HTX-elev Patrick Bilyk.

Interesse blandt innovative hoveder

Eleverne fik til eventet en viden om design, bæredygtighed, 3D-print teknologi og start ups, som de brugte til at brainstorme nye idéer.

Der var plancher med idéer om alt fra 3D-printet BH'er og kontaktlinser til dyreproteser og 3D-printere i krigsområder.

Alle idéer, som imponerer hos Trine Glassow, Markedsmanager ved Rambøll Management Consulting.

"Det er vigtigt at fange dem, der sidder med de innovative hoveder og som skal være en del af fremtiden. Vi er glade for, at vi til dette event kan skærpe elevernes nysgerrighed og få deres øjnene op for, hvad 3D-teknologi kan, når man også kigger på bæredygtighed og fremtiden," siger hun. 

Det var Rambøll Management Consulting og Dansk AM Hub om eventet, der samarbejdede med Herningsholm om eventet.

Forskellige uddannelser

Fra Herningsholm deltog 2. og 3. års elever fra HTX, elever fra Handelshuset samt grundforløbselever på industriteknikuddannelsen.

Det var en gruppe af elever på 3. år fra HTX, der ifølge dommerpanelet havde gennemtænkt den bedste idé, leverede et overbevisende pitch foran resten af forsamlingen og derfor vandt pitch-konkurrencen.

Gruppens innovative løsning var 3D-printet sexlegetøj.