En milepæl for Herningsholms nye landbrugsskole

Rejsegildekransen var hejst og duften af grillpølser bredte sig, da der fredag den 30. august blev afholdt rejsegilde på byggeriet af den nye landbrugsskole i Herning.

Landbrugselever, ansatte og håndværkere var samlet for at fejre udviklingen af dét, som bliver den første nybyggede landbrugsskole i Danmark i knap 40 år.

Stående på et par paller fortalte direktør Allan Kortnum i sin tale om samarbejdet med blandt andre lokale landboforeninger og LandboUngdom i udformningen af den nye skole, og han ser frem til at se det færdige resultat.

"Selvfølgelig skal skolen ikke se ud som for 40 år siden, og derfor bliver den nye skole et ikon for en landbrugsskole, som den skal se ud i 2025,” sagde direktøren.

 

En hjemlig skole med plads til fællesskab
Det er LPH Byg a/s, som er hoved- og totalentreprenør på byggeriet, mens det arkitektoniske ydre er Sweco Architects Denmark, der står bag.

"Der skal være plads til sutsko og træsko – med andre ord skal den nye skole være et hjem væk fra hjemmet med fokus på fællesskab, læring, trivsel og faglighed,” fortalte arkitekt og kreativ chef Peter Kristiansen fra Sweco Architects Denmark.

Den nye skole har placering midt i mellem Herningsholm mange erhvervsrettede uddannelser, og efter planen står den færdig til et nyt skoleår i 2025.