Få fingrene i programmering på HTX

Tirsdag den 13. september besøgte 9. klasse fra Børneskolen Bifrost HTX på Herningsholm Erhvervsgymnasium i forbindelse med arrangementet ”Byg dit eget køretøj”

Tavlen var fyldt med fartberegninger, mens der rundt på bordene lå Lego-klodser og færdigbyggede biler tilkoblet computere. De 17 elever fra 9. klasse Børneskolen Bifrost var mødt op på HTX for at bygge og programmere køretøjer med Lego Mindstorms.

- Vi vil gerne lære eleverne om programmering og forskellige sammenhænge inden for fysik. På den her måde får de selv fingrene i det. Det øver deres kreative evner, og de kan reflektere over, hvad der fungerer og hvorfor, forklarede underviser Ib Møller om baggrunden for arrangementet.

Lego er sjovt

De besøgende tog teten op, og kastede sig ud at bygge og beregne med stort engagement.

- Det er spændende at prøve. Og så er det nemt. Det tog cirka 30 sekunder at lære, hvordan man bruger det. Det er fedt at lære om programmering på så simpel en måde, sagde Daniel Alexander Hauge Petersen fra Børneskolen Bifrost.

”Byg dit eget køretøj” er en del af Herningsholm Erhvervsgymnasiets tilbud af arrangementer for folkeskoleelever, som sætter fokus på forskellige områder af uddannelserne på HTX.