Festlig fejring af 52 merkantile EUX-studenter

Ved Handelshuset var et festtelt pyntet med flag, balloner og studenterhuer, hvilket dannede rammen om dette års dimission for de merkantile EUX-studenter fra Herningsholm torsdag den 20. juni.

Familie og venner deltog i fejringen af de 52 nyudklækkede studenter, der blev indledt med en velkomst af uddannelsesleder Lenette Hylleberg, efterfulgt af musikalsk indslag fra Midt Vest pigekor.

I sin tale til studenterne fortalte uddannelseslederen om vigtigheden af fællesskaber og det sociale ansvar. Lenette Hylleberg henvendte sig til de unge mennesker og pointerede, at de repræsenterer en interessant generation, som ifølge hende har meget at byde ind med.

"I tror på det gode, er både innovative og pragmatiske, og I kommer helt sikkert til at udvikle holdbare løsninger, der viser sig bæredygtige for både mennesker, miljø og økonomi," sagde hun og afsluttede talen med at fortælle om den vigtige rolle, studenterne kommer til at have i fremtiden. 

 

Overrækkelse af Herningsholm-pris og legat

Efter overrækkelsen af kuverter til de nye EUX-studenter var det traditionen tro tid til at uddele EUX Business-prisen. Prisen gives hvert år til en elev, som på alle måder er en rollemodel i Handelshuset.

Det blev Stephanie Poscholann Tieleman, som blev kaldt op af uddannelsesdirektør på Herningsholm, Martin Holmgaard, som kunne fortælle, at Stephanie var blevet udpeget efter en indstilling fra sine undervisere.

"Eleven er kendetegnet ved at tage et socialt ansvar, passe sin uddannelse med omhu og bidrage positivt i både store og små fællesskaber," læste Martin Holmgaard højt fra indstillingen.

Afslutningsvis blev årets HK MidtVest Legat uddelt. Det var sektorformand for HK Stat MidtVest, Michael Erhardsen, som overrakte legatet til Lykke Søby Vind.

Gæstetaler var citychef i Herning, Allan Kristensen, som gav de nyudklækkede studenter syv gode råd med på vejen.