Flotte resultater fejret på Erhvervsgymnasiet

Elever og lærere hyldede tirsdag den 16. maj eleverne bag tre flotte placeringer i IDA Science Cup og Social Enterprise 360 ved en ekstraordinær morgensamling

For anden gang i denne måned stimlede eleverne på HHX og HTX sammen i agoraen for at fejre deres klassekammeraters præstationer i forskellige konkurrenceforløb.

IDA Science CUP

Dorthe Askjær Jensen, Emma Märcher Rasmussen og Ida Stampe Frederiksen fra 2X sikrede sig onsdag den 10. maj førstepladsen i IDA Science Cup med deres opfindelse BioBall. Idéen bag BioBall er at reducere mængden af hormonforstyrrende stoffer i spildevand, inden det igen udledes i naturen, og når ned til grundvandet.

Social Enterprise 360

Torsdag den 4. maj løb Social Enterprise 360 af stablen, og her tog elever fra Erhvervsgymnasiet både første- og andenpladsen.

Førstepladsen gik til Tanja Tynes Lauridsen, Sara Hoelgaard Andresen og Joachim Bank Jensen fra 1F med EverySpot, som er en deleøkonomisk platform til formidling af parkeringspladser, hvor hver parkeringsaftale udløser en bevaring af 11 kvm. regnskov. EverySpot repræsenterer Danmark ved den internationale finale den 9. juni.

Andenpladsen gik til Women’s Hygiene, der er stiftet af Feline Sikjær, Caroline Bomholt og Ane Sofie Welle fra 1F. Med deres idé foreslår gruppen, at hygiejnebindsautomater på uddannelsesinstitutioner også udløser en donation af hygiejneprodukter til tredje verdenslande.

Om konkurrencerne

Science Cup

En opfinderkonkurrence, hvor elever fra HTX og STX udfordres til at bruge deres naturvidenskabelige viden til at udvikle en innovativ løsning på et hverdagsproblem.

Social Enterprise 360

Et udviklingsforløb, som arrangeres af Junior Achievement Europe. Fokus er på elevers projektarbejde med udvikling af gode socialt orienterede idéer til målrettet handling.