Første kuld fra EUX Business fløj fra reden

10 stolte unge var fredag den 23. juni med til at skrive historie, da de som de første EUX Business-elever dimitterede fra Herningsholm Erhvervsskole

De hvide huer med det grå-røde bånd var placeret helt fremme i Nordlyset, hvor dimissionen for Herningsholm Erhvervsskoles allerførste hold EUX Business-elever blev holdt.

- Jeg har glædet mig rigtig meget til at fejre jer her i dag sammen med jeres familier, for I er nemlig noget ganske særligt. Den første EUX business-klasse på Herningsholm Erhvervsskole, og selvom I har været en lille flok på 12, så har I gjort det bragende godt. Ikke mindre 13 styk 12-taller er der blevet givet i den forgangne måneds tid under de mundtlige eksamener, indledte uddannelsesleder Mona Syndergaard sin afskedstale.

Første gang er for de modige

Eleverne på EUX Business har gennemført to års skolegang, og de kan nu med deres gymnasiale eksamen vælge mellem at tage en læreplads eller læse videre.

- I er også en flok modige unge mennesker. Da I skulle vælge EUX, vidste I jo reelt ikke, hvad I gik ind til, for der havde ikke været andre før jer. Den modighed skal I holde fast i og bruge i jeres fremtidige arbejdsliv og karriereforløb. For bare fordi, der ikke er nogen, der har trådt stien før, kan det sagtens være den rigtige sti for jer, rådede Mona Syndergaard.

Ved dimissionen holdt sektorformand HK MidtVest Inger Toft Stranddorf gæstetale, og hun fokuserede også på EUX’ernes mange fremtidsmuligheder og vigtigheden i vælge den vej, der føles rigtig for en selv.

- Vi har store forventninger til jer unge på arbejdsmarkedet. I bidrager med noget, og I har nye, gode idéer. Så benyt jer af muligheden for at bidrage, sagde hun. 

Legat for stort fremskridt

Inger Toft Stranddorf havde desuden æren af at overrække HK MidtVest legat til Maria Them på baggrund af følgende indstilling fra hendes undervisere:

Maria er gået fra at være meget usikker, til nu at have mod på at udvise eget initiativ i forhold til de problemstillinger der kræves løst i forhold til diverse projekter og større opgaver. Samtidig har hendes indlæringskurve været støt stigende, hvilket nu gør at hun fagligt er ret stærk, set over samtlige fag som helhed.

Legatmodtageren, der er fra Silkeborg, havde allerede styr på fremtidsplanerne, da hun efter sommerferien starter i lære ved Inspiration i Aarhus.

Under dimissionen stod Jens Karlsen for et musikalsk indslag på akustisk guitar, inden eleverne med klapsalver og blitzen fik overrakt deres eksamensbeviser. Selv om den formelle højtidelighed blev rundet af til tonerne af ”Om lidt bli’r her stille”, var der dog plads til, at familie og lærere som afslutning kunne fejre dimittenderne med lækre tapas, et glas bobler og en hyggesnak.