Folkeskoleelever fik privatøkonomi på skemaet

Torsdag den 14. april baksede 7. klasserne fra Lind Skole med SU, transport og pensionsopsparing, da de besøgte Herningsholm Erhvervsgymnasium for at lære om privatøkonomi

HHX-elever tog imod folkeskoleklasserne og gav en introduktion til de indtægter og udgifter, som ofte er at finde i et privat budget. Herefter var det tid til økonomi-løb. Bevæbnet med lommeregnere gik folkeskoleeleverne i krig med at tage beslutninger om, hvilken transportform, forsikringsmulighed og madindkøbsstrategi der var den mest profitable.

- Vi har lige regnet noget med SU og lån. Vi har fundet ud af, at man faktisk får ret meget udbetalt. Men man skal samtidig bruge rigtigt mange penge på sådan noget som el og varme. Og så har vi fundet ud af, at det er billigst kun at handle et par gange om måneden, siger Rikke Svendsen fra 7. klasse på Lind Skole.

- Det er svært at finde rundt i alle de ting, der er på et budget. Man får lidt respekt for, at ens forældre kan klare det, smiler Rikke Svendsen.

Den private økonomi er en svær størrelse

Ideen bag elevernes besøg er, at give dem noget grundlæggende viden om, hvordan man kan få en sund privatøkonomi.

- Jeg synes, at det er så vigtigt at lære de unge, hvordan økonomien i et budget hænger sammen. I dag er det for eksempel så nemt at låne penge, og vi bliver bombarderet med reklamer for alt muligt, bare vi tænder for telefonen, siger Morten Clausen, der til daglig underviser i privatøkonomi på HHX.

Folkeskoleeleverne afsluttede dagen med en quiz om, hvem der kunne lægge det bedste budget. Præmien var selvfølgelig guldmønter – af slik.

”Privatøkonomi” er et af de arrangementer, som folkeskoleelever kan deltage i på Herningsholm Erhvervsgymnasium. Læs mere om vores øvrige events for elever i grundskolen.