Fra drengedrøm til virkelighed

Team Herningsholm: Allerede på grundforløbet spottede lærerne en høj faglighed hos tømrer Mathias Jensen. Tømrereleven selv startede dog sin rejse mod DM i Skills endnu tidligere

Når 19-årige Mathias Jensen fra Kølkær skal konkurrere mod de bedste unge tømrere til DM i Skills i slutningen af januar, er det en drengedrøm, der går i opfyldelse.

- Det er faktisk lidt en sjov historie. Jeg var På Herningsholm Erhvervsskole på brobygning i 8. klasse, og der så jeg en plakat med en DM-deltager på. Så spurgte jeg en af lærerne, hvad det gik ud på. Han forklarede, at det var en konkurrence for de allerbedste, og at man skulle være dygtig for at komme til DM. Der tænkte jeg; ”Fedt, det skal jeg”. Og her fem år senere, så er jeg blandt top seks i Danmark, forklarer en tydeligt stolt Mathias.

Selvom Mathias længe har haft kursen sat mod et danmarksmesterskab i Skills, så kom førstepladsen ved det regionale mesterskab alligevel bag på ham.

- Jeg havde slet ikke regnet med at vinde, så det var bare fedt at finde ud af, jeg kunne udfordre deltagerne fra de andre skoler. Og at jeg så var bedre end de andre, siger den unge tømrer.

Træner til ukendt opgave

Inden for tømrerfaget får deltagerne først to tredjedele af opgaven to uger før DM, og den sidste tredjedel udleveres først på første konkurrencedag.

- Jeg har øvet mig ved at kigge på DM-opgaven fra 2015, for principperne i opgaven er det samme. Vi skal først tegne opgaven i BridgeCAD. Så skal vi tegne den over på en plade, og til sidst skal det saves ud. Jeg regner med at have lidt fri i januar til at øve, og ellers træner jeg i tegneprogrammet om aftenen og i weekenderne, siger Mathias.

Ifølge den unge håndværker er opgaverne til Skills kendetegnet ved at være sværere end det, man møder i virkeligheden. Og det er faktisk det, han ser som det spændende ved konkurrencen.

- Jeg kan godt lide at blive udfordret både fagligt og mentalt. Man skal arbejde meget præcist og helst undgå fejl. Og man arbejder under et stort tidspres, så det er vigtigt at tænke opgaven godt igennem. Det er spændende at prøve noget, der ligger så langt væk fra det, vi laver i virksomheden, forklarer Mathias.

Den dygtige tømrer håber på, at han kan tage en podieplads til DM. Den 28. januar bliver det afgjort, om Mathias også får den del af drengedrømmen med sig.