Grundforløb 1 afsluttet med flot fagmesse

Det første hold elever på Grundforløb 1 viste deres projekter frem ved en fagmesse torsdag den 7. januar på Herningsholm Erhvervsskole

Torsdag den 7. januar var de 201 elever på Grundforløb 1 troppet op i tømrernes hal for at afholde den fagmesse, der markerede afslutningen på deres første halve år på Herningsholm Erhvervsskole. Uddannelseschef Allan Leerholm bød velkommen til elever, lærere, mestre og de øvrige interesserede, der var mødt op.

- Fagmessen er en god mulighed for at se, hvad de andre fagretninger har lavet de seneste fem måneder. Jeg har været rundt og kigge på de forskellige projekter, og de er meget imponerende, sagde uddannelseschefen i sin tale.

Meget forskellige projekter

Alle syv fagretninger viste resultaterne af deres grundforløbsprojekter frem, så messehallen var fyldt med griller, fuglefoderbrætter, elinstallationer, sammensvejsede cykler, store trækar og info-stande med forskellige emner. 

De besøgende havde desuden mulighed for at få stylet håret, tage et spil petanque eller konkurrere om at være hurtigst til at skifte dæk og slange på et cykeldæk.

- Det er fedt at se, hvor langt de andre er kommet med det, de laver. Og så er her en god stemning med musikken og de små aktiviteter som petanque og bordfodbold, sagde 16-årige Oliver Birk Wisholm fra fagretningen Handel, event og mediegrafik.

Mere viden om fagretningerne

Eleverne tog godt imod muligheden for både at demonstrere deres egen fagretnings indhold og samtidig få et indblik i, hvad de andre havde arbejdet med.

- Det er spændende at få lov til at vise frem, hvad man har lavet. Så kan man måske også være med til at inspirere de andre, sagde Line Høgh Sørensen, der er 16 år og går på fagretningen Salg, sundhed og stil.

- Jeg synes, at det er en god ide at lave en messe, hvor vi præsenterer vores projekt. Hvis man er i tvivl om, hvilken uddannelse man skal vælge, så kan det give en grundide om, hvad man laver på de andre uddannelser. Det er også fedt, at lærerne er med, så man har mulighed for at stille dem spørgsmål, sagde 18-årige Kenny Hansen, der selv har ændret uddannelse efter månederne på Grundforløb 1, som han har taget på fagretningen Transportmidler og metalbearbejdning.