Guld og sølv i hus

Endnu en sejr til Herningsholm Erhvervsgymnasium, da to HHX-hold placerede sig som nr. 1 og 2 ved den nationale finale i Social Enterprise 360

Den 4. maj blev den nationale finale i den online konkurrence Social Enterprise 360 udkæmpet, og Herningsholm Erhvervsgymnasium havde med 5 ud af 10 finalehold ret gode kort på hånden.

Det blev da også til både en guld- og en sølvmedalje til Herningsholm Erhvervsgymnasiums HHX-elever. Vinderne af den nationale finale i Social Enterprise 360 konkurrencen blev EverySpot fra Herningsholm Erhvervsgymnasium.

Projektet er en deleøkonomisk platform til formidling af parkeringspladser med det twist, at hver parkeringsaftale udløser en bevaring af 11 kvadratmeter regnskov. Gruppen er stiftet af Joachim Bank Jensen, Sara Hoelgaard Andresen og Tanja Tynes Lauridsen, som alle går i innovation/tysk 1F. EverySpot skal nu repræsentere Danmark i konkurrencens internationale online finale den 9. juni 2017.

Et bedre samfund

Andenpladsen gik også til en elevgruppe fra Erhvervsgymnasiet; Women's Hygiene stiftet af Feline Sikjær, Caroline Bomholt og Ane Sofie Welle. Pigerne går også i 1F innovation/tysk.

Social Enterprise 360 er et konkurrenceforløb arrangeret af Junior Achievement Europe, hvor elever fra ungdomsuddannelserne arbejder med at omsætte gode, socialt orienterede idéer i praksis. Der skal idégenereres med det udgangspunkt, at gode idéer kan være med til at skabe et bedre samfund for nuværende og kommende generationer - hvis man altså formår at omveksle idé til målrettet handling. Programmet er medfinansieret af EU's Erasmus+ program.

Vinderen af den danske konkurrence repræsenterer Danmark i den europæiske finale. Sidste år vandt Herningsholm-holdet ’Rinnovo’ en europæisk sølvmedalje i konkurrencen.