Håndværk på skoleskemaet

Har du styr på dine karrieremuligheder? Det er et af de spørgsmål, som 8. klasserne i Herning og Ikast-Brande kommuner får svar på, når de den 7. september ankommer til Herningsholm Erhvervsskole til den årlige Skills – Erhvervsuddannelsernes dag

Her deltager hele 1500 elever i en anderledes og aktiv uddannelsesdag, hvor alle erhvervsuddannelser i Herning Kommune skal forsøge at give eleverne et bedre udgangspunkt for at vælge den rigtige ungdomsuddannelse.

- Det er ikke alle unge, der i dag ved, hvad en erhvervsuddannelse er, og hvilke muligheder der åbner sig med en erhvervsuddannelse. Det håber vi at kunne vise på Skills – Erhvervsuddannelsernes dag, siger Allan Kortnum, der er direktør på Herningsholm Erhvervsskole.

Skills – Erhvervsuddannelsernes dag sker et i samarbejde mellem Herningsholm Erhvervsskole, Agroskolen og Social- og Sundhedsskolen og de to kommuner, og er i år også et vigtigt led i at gøre de unge opmærksomme på det kommende DM i SKILLS, som finder sted i Herning i januar 2018.

Med fokus på at få de unge mennesker til se og mærke at der er mange karrieremuligheder med en erhvervsuddannelse, har dagen en meget praktisk vinkel: eleverne skal bevæge sig rundt til de forskellige uddannelser for at teste, prøve, løse opgaver – og være kreative.

Eleverne oplever, hvordan dagligdagen på erhvervsskolerne er, den store faglighed, det store fokus på talentudvikling med udgangspunkt i SKILLS, uddannelsernes indhold og opbygning samt mulighederne for job og videreuddannelse.

- 8. klasseeleverne får en idé om, hvad det vil sige at gå på en erhvervsuddannelse og have fingrene nede i fagene. Samtidig møder de engagerede og dygtige erhvervsskoleelever, som de kan identificere sig med, og får en fornemmelse af om ”det her kunne være noget for mig”, siger direktør Allan Kortnum.

I løbet af dagen vil der være små oplæg om erhvervsuddannelserne, mulighed for vejledning – og et område, hvor folkeskolelærere kan møde erhvervsuddannelserne – og skabe meningsfyldt undervisning om uddannelse i fællesskab. Aktiviteterne finder sted fra 8.15-12.30 – og er ret nemme at finde. Kig blot efter 1500 unge mennesker i festival-stemning med højt humør og masser af gåpåmod.