Handels-og udviklingsministeren på besøg på Herningsholm Erhvervsgymnasium

Handels-og udviklingsminister Mogens Jensen var mandag den 2. marts på besøg på Erhvervsgymnasiet, hvor han talte om nytten af udviklingsbistand, om det internationale handelsmarked og om Apples valg af en jysk pløjemark som beliggenhed for sit nye datacenter

 

Nye markeder og nye muligheder

I et fyldt auditorium på Herningsholm Erhvervsgymnasium gennemgik den socialdemokratiske minister under overskriften: Godt for verden – og for Danmark, det han ser som de vigtigste indsatsområder i sit arbejde som minister for handel og udvikling. 

Som minister for handel fremhævede Mogens Jensen ministeriets indsats for både at få udenlandske virksomheder til Danmark, som nu senest den amerikanske It-gigant Apple, såvel som støtten og fremstødet for danske virksomheder på nye lukrative markeder som Kenya og Vietnam, men også for eksempel på et købevilligt sydtysk marked, hvor danske virksomheder i modsætningen til i Nordtyskland endnu ikke har vundet indpas. 

Udviklingsarbejdet

Som udviklingsminister fremhævede Mogens Jensen, at bistand til U-landene faktisk har gjort en forskel, hvilket han mener, kan aflæses i det forhold, at i dag går ni ud af ti børn i udviklingslandene i skole, blandt andet takket været dansk bistand. 

Som nogle af de vigtigste mål for den danske regering i ulandshjælpen betonede Mogens Jensen henholdsvis en bedring af kvinders vilkår, også da kvindernes ligestilling har vist sig at være nødvendig for økonomisk udvikling, bedre uddannelse og så en gradvis omstilling til grøn energi.

Efter oplægget var der mulighed for, at eleverne kunne stille spørgsmål til ministeren, og der blev blandt andet spurgt til, hvorvidt vi bør være bekymret for, om Kinas investeringer i Afrika underminerer arbejdet for forbedring af menneskerettigheder, om toldsatserne burde sænkes for U-landene, og til hvordan man gør for at bliver frivillig NGO’er. 

Arrangementet indgik som en del af 3. års HHX-elevernes arbejde med deres opgave inden for det internationale område.