For en propfyldt Generatorsal holdt den 26-årige Julius Mygind, der er søn af skuespilleren Peter Mygind, foredrag om sin mangeårige kamp med et omfattende stofmisbrug.
Vejen ind
Julius fortalte, hvordan misbruget begyndte allerede i Folkeskolen, hvor han på overfladen måske nok var glad og udadvendt, men indeni følte sig mislykket og mindreværdig, da han, som han selv formulerede det, ikke var den skarpeste kniv i skuffen, og han derfor havde det svært med de boglige fag.
Julius blev introduceret for hash, og ret hurtigt udviklede han et decideret misbrug, som han forklarede som en art flugt fra og efterhånden et værn mod at tale om og forholde sig til problemerne: den ydmygende følelse af mindreværd kombineret med et konstant behov for andres accept og anderkendelse.
Hash gav måske en kortvarig lindring, men reelt gjorde det kun problemerne langt værre, da stoffet forringer evnen til indlæring, og Julius blev også gradvis stadig mere indadvendt og ligeglad med sit liv.
Vejen ud
Stærkere stoffer som kokain og ecstacy fulgte snart efter i kølvandet på det galopperende hashmisbrug. Familier og venner forsøgte flere gange at få Julius til at indse, hvor alvorligt det var fat, men det var først, da en SSP-konsulent fik Julius til endelig at erkende, hvor ulykkelig han i grunden var, at han blev parat til at gøre noget ved problemet, komme til psykolog og bekæmpe afhængigheden.
-Vi har alle brug for, at vi ved, at vi er gode til noget, fortalte Julius, om den erkendelse, han nu var nået frem til.
Seks år efter Julius røg hash for sidste gang, skal han stadig kæmpe med ikke at falde i igen, men ellers er han i dag velfungerende og holder nu foredrag om misbrug for unge mennesker.
Før foredraget helt var til ende, og der var mulighed for at stille spørgsmål, kom Julius igen med en opfordring til salens unge om, at have modet til at bede andre om hjælp, og om ikke at slå sig selv i hovedet med det, de ikke kan, men i stedet fokusere på det de kan, på deres individuelle talenter.