Hedens Perle vinder sølv ved DM i Entreprenørskab

Frederikke Bastkjær, Kathrine Mikkelsen og Laura Søgaard fra Herningsholm Erhvervsgymnasium sikrede sig onsdag den 27. april hele to priser ved årets Danmarksmesterskab i Entreprenørskab, hvor H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie overrakte præmier

Trekløveret bag iværksættersuccesen Hedens Perle indtog scenen til aftenens gallashow, da de tog 2. pladsen i den samlede stilling ved DM i Entreprenørskab. Præmien på 6000 kr. blev overrakt af H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie. Forinden havde gruppen vundet 1. pladsen i deres spor ”Trade & Skills”.

En samling af de bedste

- Det var vores drøm, der gik i opfyldelse, da vi blev kåret som sporvinder. Alle stande og præsentationer var vildt flotte, og man kunne sagtens mærke, at det var de bedste, der var samlet. Så vi havde slet ikke regnet med, at vi kunne vinde, siger en glad Kathrine Mikkelsen på vegne af hele gruppen.

- Da vi så blev råbt op som vinder af den samlede 2. plads, gik vi helt amok. Vi både skreg og græd. Det var helt vildt, fortsætter hun.

Dommerne begrundede den flotte placering med, at Hedens Perle havde en fornuftig omsætning og en god fremtid, samt at der bag virksomheden stod et engageret team, som kunne svare alle dybdegående spørgsmål om virksomheden.

”Vi laver jo bare smykker”

Efter galleshowet mødte de tre bedste iværksættervirksomheder H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie, og her fik de tre HHX-piger det royale par i tale.

- Prins Joachim holdt tale for os. Han snakkede om, at det er unge som os, Danmark har brug for, siger Kathrine. Og prinsessen fik da også en lille gave med.

- Vi syntes, at det var passende at give Prinsesse Marie et at vores smykker, og det blev hun rigtigt glad for. Det var en kæmpe oplevelse, og vi er bare så stolte over at have fået så flot en placering, afslutter Kathrine.

Pigerne bag Hedens Perle går til daglig i 2.g på HHX Ikast. Med virksomheden Hedens Perle vil de lave smykker, som afspejler den midt og vestjyske historie, ved anvendelse af lyngplanter.

Company Programme er et undervisningsforløb, hvor elever på ungdomsuddannelserne bliver taget gennem alle faser af livet som iværksætter. I løbet af skoleåret skal de blandt andet udarbejde forretningsplaner, indgå aftaler med samarbejdspartnere fra det nære erhvervsliv og den finansielle sektor, lave markedsføring og aflægge regnskab. Over 4000 elever er årligt med i Company Programme. 47 hold deltog i DM i København.