Herningsholm-murer klar til DM i Skills

Torsdag den 6. oktober kunne murerlærling Jonathan Andreasen finde det helt store smil frem, da han blev kåret som vinder af murernes regionale mesterskab i Skills. Den unge murer er dermed klar til DM i januar 2017

Skills-deltagerne og deres familie og mestre ventede spændt, mens dommerne målte og bedømte de seks flotte murværk, der torsdag eftermiddag stod færdige i murerafdelingen på Herningsholm Erhvervsskole. Efter næsten to timers vurdering faldt bedømmelsen endelig.

- I kan alle sammen være stolte af jeres arbejde. Der står seks flotte resultater her, roste tidligere VM-dommer Andy Jakobsen, der sammen med Dennis Dommergaard Jørgensen fra 3F Holstebro stod for at bedømme murernes arbejde.

Andy Jakobsen påpegede dog, at en af murerne lagde sig i førerselen, og med den bedste pointscore blev Jonathan Andreassen udråbt til regionens bedste murer. 

- Jeg var lidt nervøs, da vi stod og ventede. Så det var bare dejligt, da de sagde mit navn. Jeg havde helt seriøst ikke regnet med, at jeg ville vinde, sagde en tydeligt glad Jonathan Andreasen lige efter kåringen.

I træning til DM

Med sejren sikrede Jonathan Andreasen sig en billet til DM i Skills 2017, hvor han skal konkurrere med landets bedste unge murere.

Jonathan Andreasen var allerede inden kåringen klar over, hvad en sejr ville betyde.

- Hvis jeg vinder, skal der trænes helt vildt. Så skal jeg mure en masse både her på skolen og i firmaet. Det støtter mester helt op om, sagde regionsvinderen inden afgørelsen.

Jonathan Andreasen er 21 år. Han er i lære ved Murerfirmaet Glen Østergaard og tager sit skoleophold på Herningsholm Erhvervsskole.