HHX Ikast-drenge klar til DM

To hold fra Handelsgymnasiet Ikast-Brande er klar til DM i Company Programme

Jobformidling for seniorer og en måtte til opsamling af køkkenaffald. Det er idéerne bag de to Company  Programme elevvirksomheder SeniorAktiv og Kitch Design, der netop har kvalificeret sig til DM i Company Programme, der finder sted i København til april.

SeniorAktiv med Troels Vestergaard, Anker Søby Poulsen og Magnus Nørgaard Hansen kvalificerede sig med en andenplads i sporet Society and Globalization, mens Kitch Design med Thomas Østergaard, Jakob Laursen, Anders Bækgaard og Martin Volsmann fik førstepladsen i sporet Business and Service.

Holder aldrig fri

Fælles for de begge hold er, at de har taget fritiden i brug til at få deres virksomheder optimeret så meget som muligt.

- Op til konkurrencerne har vi brugt rigtigt meget tid på det, og vi har selv ansvaret for, hvor langt vi vil nå, siger Troels Vestergaard.

- Man har aldrig fri, og vi har brugt rigtigt mange aftener på det. Så det er en god idé at kunne holde til at være meget sammen, siger Thomas Østergaard fra Kitch Design, der bakkes op af kompagnonerne.

- Hvis man vil gå så langt, så skal man være villig til at bruge en del fritid på det, siger Anders Bækgaard.

- Det kræver mange ressourcer, men det er fedt, siger Martin Volsmann.

Møde med ÆldreSagen

At HHX Ikast ofte har klaret sig godt i Company Programme konkurrencerne lægger også et lille pres på de to nye virksomheder.

- Vi har lidt at leve op til i forhold til Hedens perle fra sidste år. Der er mange dygtige med til DM, og det er jo kun de allerbedste, vi skal møde, siger Troels Vestergaard fra SeniorAktiv.

Lige nu er de to virksomheder allerede godt i gang med at forbedre deres virksomheder til at møde dommerpanelet ved DM. Hos SeniorAktiv betyder det blandt andet et møde med ÆldreSagen.

- ÆldreSagen vil gerne samarbejde med os, da vi imødekommer de interesser, som de også har, og de vil formentligt kunne hjælpe os ved blandt andet at stille nogle analyser til rådighed. Det er en virkelig god sparring. Det er Danmarks største organisation, og den rammer lige præcis vores målgruppe, siger Troels Vestergaard.

- Det er faktisk større at skulle mødes med ÆldreSagen, end det var at stå overfor dommerpanelet, og vi har brugt rigtigt meget tid på at få styr på tingene, inden vi skal snakke med dem, siger Magnus Nørgaard Hansen.

Vil gerne komme langt

Hos Kitch Design er det lige nu mulige leverandører og distributører, der kontaktes.

- Vi håber på at kunne få det sat i produktion. Hvis vi finder en producent, der kan lave det til den rigtige pris, siger Martin Volsmann.

- Det er drømmescenariet at finde den rigtige leverandør, siger Thomas Østergaard, der er lidt mere beskeden, når det gælder målet for DM.

- Vi er nok kendetegnede ved vores ydmyghed, siger han.

- Vi vil gerne komme langt, men vi har kun arbejdet med innovation i et halvt år, siger Martin Volsmann.

Fonden for Entreprenørskab afholder hvert år Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, som er kulminationen på undervisningsforløbet Company Programme. DM afholdes 26. april 2017.