HHX’ere tog med Jan Rindom til OL i Rio

Eleverne på HHX i Ikast fik et kig ind i en ellers lukket verden, da underviser og målmandstræner Jan Rindom fortalte og viste billeder fra sin tur til OL

Auditoriet var fyldt til bristepunktet torsdag den 22. september, da Jan Rindom indtog scenen for at tage eleverne med back stage ved dette års OL i Rio. Jan Rindom var med til OL som målmandstræner for U23-landsholdet i fodbold, så fodbolden og det danske holds præstationer var omdrejningspunktet for foredraget. Det blev til halvanden time med anekdoter, fodboldfacts og stjerne-selfies.

- Her er jeg så sammen med Wozniacki. Hun plagede om at få et billede med mig, så selvfølgelig fik hun det. Eller også var det omvendt, det må I selv vurdere, spøgte Jan Rindom, der ledte sine tilhørere gennem OL med entusiasme og humor.

Arbejd sammen

Det danske ungdomslandshold stillede til OL med en lettere amputeret og mindre erfaren spillertrup, som først var endeligt samlet 36 timer før første kamp. Til trods for de umiddelbart dårlige odds formåede holdet at spille sig i videre til kvartfinalen. Og Jan Rindom er ikke i tvivl om opskriften. Teamwork.

- Det her er et eksempel på, at man kan lykkes, når man arbejder som et team. Teamet præsterede til trods for udfordringer. Jo dygtigere man er til at arbejde i teams, jo større chance er der for at lykkes med det, man laver, forklarede målmandstræneren. 

Han pegede samtidig på, at fokus på en god holdindsats også skaber gode muligheder for eleverne, hvis de tager det med ud i deres fremtidige arbejdsliv.

Tag ud i verden

Jan Rindom har i forbindelse med sit arbejde med fodbolden besøgt en stor del af verdens afkroge, og under foredraget lagde han ikke skjul på, at det er vigtigt for ham at opleve de nye steder.

- Når jeg kommer til et nyt sted, så skal jeg altid lige ud og kigge i området. Det er vigtigt at komme ud og mærke kulturen og søge nogle nye oplevelser. Det er nødvendigt for at kunne se hele billedet. Det skal ikke kun være for eksempel fodbold eller arbejde det hele, sagde Jan Rindom til eleverne.

Og netop ideen om at være åben for det, der sker ude i verden, har været en af bevæggrundene bag foredraget.

- Vi vil gerne give eleverne nogle gode oplevelser og et indblik i, hvad der sker ude i verden. Vi vil gerne vise eleverne, at det er vigtigt at gribe de muligheder man får, og at det kan være positivt at tage en afstikker for at prøve noget nyt af, sagde Erik Sidenius, der er uddannelseschef for Handelsgymnasiet Ikast-Brande.

Jan Rindom har tidligere været professionel fodboldmålmand samt målmandstræner for FC Midtjylland. I august var han med det danske U23-landshold i fodbold til OL i Rio som målmandstræner, men til daglig er han underviser på HHX Ikast.