Industriteknikere på kursus på DAMRC

H1-eleverne fra industritekniker talentsporet var den 16. – 17. november på kursus på teknologicenteret DAMRC

Danish Advanced Manufacturing Research Center, der udvikler nye teknologier til den danske industri, gav den 16. – 17. november talentspors-eleverne en masse ny viden og en god oplevelse.

- Det var utroligt spændende at være af sted til. Vi fik en masse viden om, hvordan vi får det optimale ud af vores værktøj og maskiner. Det var sådan en all around-oplevelse, hvor fokus var på at få det til at yde 100%. Og det er jo det, vi går efter, sagde Simon Relund.

Gav blod på tanden

Det er første gang, at elever så tidligt i deres uddannelse er på et så fagligt intenst kursus.

- Vi havde mest teori og helt almindelig tavleundervisning, men man lytter bare, når så kyndige personer taler. Sidst på dagen var vi også inde og se nogle tests på deres maskiner. Vi så også de værktøjer, de bruger til forskning, fortalte Robert Nielsen.

- Vi fik mange aha-oplevelser, når vi fik forklaret, hvorfor noget skete med for eksempel maskinen. Det gav os mulighed for at undersøge ting, vi slet ikke havde tænkt over. Så nu kan vi bedre i situationen aflæse, hvordan noget virker. Det giver virkelig blod på tanden og lyst til at arbejde endnu mere med det, sluttede Simon Relund.