It-sikkerhedsspecialist på HTX

De to HTX-klasser med studieretningen IT-videnskab havde fredag den 24. februar besøg af gæsteforelæser fra KMD

Der var it-sikkerhed på skemaet, da HTX-elever på studieretningen IT-videnskab tog imod Lead Security Architect Ebbe Skak Larsen fra KMD. It-sikkerhedsspecialisten gav eleverne et unikt indblik i den sikkerhed, der ligger bag centrale it-systemer og applikationer i dagens Danmark. 

I løbet af formiddagen skitserede Ebbe Skak Larsen, hvordan sikkerhedssystemet bag det nye NemId kan komme til at se ud. I klasselokalet blev der også diskuteret de dyreste og fedeste teknologitrends i 2017.

- Det er altid spændende med en forelæser udefra. Det er en god måde at vise eleverne, hvordan teorien bliver brugt i praksis, sagde underviser Jesper Buch Ritz.

Sikkerheden i centrum

Gæsteforelæsningen indgår i et undervisningsforløb i studieretningsfaget informationsteknologi. I forløbet er fokus på it-sikkerhed og big data.

- I dag har vi en gæsteforelæsning om it-sikkerhed, og om et par uger tager vi på studietur til London. Der skal vi besøge en udstilling på Science Museum om big data. Det er en god måde at få input udefra, og så kan det bruges som udgangspunkt for undervisningen i resten af forløbet, sagde underviser Jesper Buch Ritz.