Kend dit budget

Der blev diskuteret forsikringer, lån og madindkøb, da to 7. klasser fra Lind Skole lagde vejen forbi Herningsholm Erhvervsgymnasium tirsdag den 4. april

HHX Herning åbnede tirsdag dørene for to 7. klasser fra Lind Skole for at give eleverne grundlæggende viden om, hvordan man opbygger en sund privatøkonomi.

Med udgangspunkt i en case om Thorsten, en fiktiv ung mand, der stod for at skulle flytte hjemmefra, skulle eleverne, der var inddelt på mindre hold, overveje, løse og prioritere forskellige opgaver i forhold til ønsker og budget.

- Vi lærer noget om, hvordan man holder styr på pengene. Vi har for eksempel kigget på lån. Vi har lært noget om, hvad de forskellige ting koster, og hvordan man finder det billigste. Det er ret sjovt at komme ud af vores normale klasselokale og lære noget på den her måde, sagde Julius Kristensen fra 7.b på Lind Skole.

Ved nabobordet sad to grupper og bladrede løs i tilbudsaviser.

- Vi er i gang med en opgave, hvor vi skal finde ting på en indkøbsliste. Vi skal lægge alle prisen for varerne sammen og regne ud, hvad det koster for en uge. Det er sjovt og spændende at lære på en anden måde, end vi plejer, sagde Line Skovgaard fra 7.a på Lind Skole.

De to klasser deltog i arrangementet ”Privatøkonomi – undgå luksusfælden”, der henvender sig til 7. klasser i grundskolen. Torsdag den 6. april tager endnu en gruppe 7. klasseelever kampen op med budgettet.