Louise snedkererer ved DM igen i år

Team Herningsholm: Louise Illeris Højrup dyster igen i år om at blive Danmarks bedste maskinsnedker. Med sig har hun erfaring med konkurrencen og det pressede arbejde

Sidste år blev 20-årige Louise Illeris Højrup fra Ølgod nummer tre ved DM i Skills, og den unge maskinsnedker er stolt over, at hun igen har kvalificeret sig til håndværkernes danmarksmesterskab. 

- Det er da fedt og et kæmpe skulderklap at gå videre til DM igen i år. Det er godt at vide, at man stadig kan være med i spillet. Og så viser det jo, at det ikke var en tilfældighed, at jeg var med sidste år, for nu har jeg gjort det to gange, siger en stolt Louise.

Erfaring giver viden

Ifølge Louise er det en fordel at have været med i konkurrencen før.

- Du ved, hvad du går ind til. Du kender det pres, som er i konkurrencen, og så kan du nemmere styre det. Det er nok den største fordel i forhold til dem, der ikke har deltaget før, forklarer hun.

Den unge maskinsnedker går ikke benhårdt efter en podieplads, men er bare glad for at være med til DM.

- Det er en ekstremt stor oplevelse at være med til DM. Det er fedt at kunne vise, at du har været under det pres. At du har vist, hvad du kan præstere i konkurrence mod andre. Det er rigtigt hårdt under selve DM, men fedt og sjovt at have gennemført det, siger Louise, der dyster mod fire andre maskinsnedkere.

DM og svendeprøve

Det er dog ikke kun DM i Skills, der optager Louise i øjeblikket. I slutningen af marts skal hun nemlig aflevere sin svendeprøve. 

- Det er lidt med blandede følelser, når jeg deltager i DM i år, for jeg er nødt til at gå op i to ting samtidig. Min svendeprøve ligger så tæt på, og det tager meget tid. Men jeg tager én ting af gangen, så når jeg begynder på træningen til DM, er det Skills, jeg fokuserer på, siger Louise.

Når den unge maskinsnedker er på den anden side af både DM og svendeprøven, regner hun med at arbejde et års tid, før hun måske vil læse videre til produktionsteknolog eller bygningskonstruktør.