Maskinsnedkere dystede om pladserne til DM i Skills

Otte maskinsnedkere afsluttede onsdag den 12. oktober maskinsnedkernes regionale mesterskab, der i år fandt sted på Herningsholm Erhvervsskole

Som kulmination på to dages koncentreret arbejde i snedkerværkstedet blev fire af regionens dygtigste maskinsnedkere fundet onsdag den. 12. oktober kl. 14, da det regionale mesterskab i Skills blev holdt på Herningsholm Erhvervsskole.

Som vanligt skulle de fire billetter til DM i Skills fordeles mellem deltagerne fra Skive Tekniske Skole og Herningsholm Erhvervsskole. I år dystede otte elever om pladserne.

Vinderne blev:

  • Louise Højrup, Herningsholm Erhvervsskole
  • Lukas Brorfelde, Herningsholm Erhvervsskole
  • Jakob Faarvang, Skive Tekniske Skole
  • Christian Lemmermann, Skive Tekniske Skole

Udfordrende opgave

Koncentrationen var stor rundt ved maskinerne i værkstedet, og opgavens tegninger blev nøje studeret.

- Eleverne skal lave et anretterbord. Der er ingen af dem, der har set opgaven før, så de har ikke haft mulighed for at forberede sig inden, sagde faglærer Jesper Jespersen, der som ansvarlig for konkurrencen bedømte de unge håndværkere i samarbejde med en faglærer fra Skive Tekniske Skole.

- Man kan bare se, hvor meget eleverne går op i det. Deres faglighed bliver bedømt på et helt andet niveau end normalt, sagde Jesper Jespersen.

De fire maskinsnedkere kan med sejren se frem til at dyste mod de bedste, unge maskinsnedkere ved DM i Skills 2017, der holdes i Aalborg den 26.-28. januar 2017.