Med M&M’s og mediegrafik

Torsdag den 12. marts var 10. klasse på Sønderagerskolen på besøg på HG og Medieproduktion i Herning for at høre mere om uddannelserne på stedet og for også selv at prøve kræfter med det mediegrafiske håndværk

De indbydende røde, grønne, gule og blå chokoladeknapper lyste op på PC-skærmene, og lidt efter lidt fik chokoladen selskab af en kort tekst og komiske M&M’s figurer, som blev frilagt og sat ind på farverige plakater, blikfang og reklame for de små mundgodter.

De to M'er udtrykker henholdsvis Medieproduktion og Merkantil (HG), der deler bygning.

Det var 10. klasses eleverne på praktik og erhvervsretningen på Sønderagerskolen, der var i gang med at kreere og prøve sig selv af som mediegrafikere, der med hjælp fra Photoshop, Google og egne fornemmelser for form og farve skulle skabe en så velfungerende plakat som mulig. 

Det er spændende at se, hvad de laver på de forskellige fag

Efter først en kort generel introduktion til uddannelserne på HG og Medieproduktion var det tid til, at eleverne selv fik hænderne ned i materien og arbejdede med det konkrete håndværk. 

-Jeg har ikke prøvet det før, men jeg synes, det er rigtig sjovt at prøve at arbejde i Photoshop. Klassen har været rundt og besøge forskellige uddannelser, og jeg synes, det er spændende at se, hvad de laver på de forskellige fag, sagde 10. klasseselev Stefanie Daniel Nielsen, der overvejer at uddanne sig til tandklinikassistent.

Mette Mørup fortalte, at hun efter et brobygningsbesøg overvejer at uddanne sig til ernæringsassistent:

- Jeg synes, at det at komme rundt og se uddannelserne virkelig hjælper med til at afklare ens valg af kommende uddannelse.

Arrangementet på HG og Medieproduktion blev udbudt under Åben Erhvervsuddannelse på Herningsholm Erhvervsskole.