Elever fra Herningsholm Erhvervsgymnasium konkurrerer på ideer

Tusindvis af opfindsomme unge skal vise deres innovative talenter frem, når de samles til Danish Entrepreneurship Award den 19. november. Over 3000 elever og studerende fra hele landet har allerede tilmeldt sig en af konkurrencerne på dagen, hvor de unge dyster på deres bedste og mest innovative idéer. Samtidig står hundredvis af erhvervsfolk klar til at bedømme og rådgive de unge, så de kan blive inspireret til at gøre idé til virkelighed

122 elever og studerende fra Herning og Ikast sætter kursen mod Fredericia den 19. november, hvor de sammen med tusindvis af andre unge fra hele landet skal deltage i Danish Entrepreneurship Award. Deltagerne kommer fra Agroskolen Hammerum og Herningsholm Erhvervsgymnasium med elever fra både Herning og Ikast. De studerende er på forhånd blevet undervist i innovation og entreprenørskab, og nu får de muligheden for at præsentere deres gode idéer over for Danmarks skarpeste erhvervsfolk.  

”Når elever får undervisning i entreprenørskab, så lærer de at tænke kreativt, få idéer og også at gøre idéerne til virkelighed. På Danish Entrepreneurship Award kommer vi til at se resultatet af de unges kreativitet, og her har eleverne også en unik mulighed for at teste deres idéer af mod andre. Samtidig får de sparring og inspiration fra de mange erfarne iværksættere og erhvervsfolk, og dermed får de også en masse læring med hjem, ” siger Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award. 

Danmarks største Idékonkurrence og læringsrum for idérige unge 

Der er seks forskellige konkurrencer på Danish Entrepreneurship Award, som de unge kan deltage i. Størst er Idékonkurrencen, hvor over 2000 deltager – her konkurrerer man mod andre på ens egen alder. De yngste elever i 6.-7. klasse kan deltage i opfinderkonkurrencen Projekt Edison, og derudover er der Da Vinci-konkurrencen for ungdomsuddannelser, Designtalent for kreative studerende, og så er der konkurrence om tre mikrolegater, som bliver uddelt til studerende med flyvefærdige iværksætteridéer. 

Men konkurrencerne står ikke alene, for der vil også være masser af læring at hente for de unge deltagere. Danish Entrepreneurship Award er nemlig spækket med inspirerende foredrag, spændende workshops, kreative zoner og rådgivning fra en lang række erhvervsfolk. Af de mange erhvervsfolk, der har valgt at stille gratis op for at rådgive og sparre med de unge idémagere, er virksomheder som Nordea, Opfindertjenesten, Dansk Industri, Dana og mange andre repræsenteret. 

Danish Entrepreneurship Award 2015 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Trekantområdet Danmark, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.