Morgenpiller, kyllinger og lysestager til Skills-dag

Torsdag den 7. september var Lillelundvej fyldt med 8. klasseelever, der udfordrede deres viden og evner på en eksklusiv rejse rundt i Hernings erhvervsuddannelser

De godt 1650 elever fra 8. klasserne i Herning og Ikast-Brande kommuner havde pakket rygsækken med nysgerrighed og oplevelseslyst, da de sammen med deres lærere mødte op til årets ”Skills – erhvervsuddannelsernes dag” i Herning.

Oplev uddannelserne

Med pas i hånden drog de mange folkeskoleelever rundt til de 18 meget forskellige ”uddannelsesbyer”, hvor faglærere og erhvervsskoleelever stod klar til at tage imod dem. De unge rejsende havde mulighed for få et kig ind uddannelserne, høre oplæg om EUD og EUX, stille spørgsmål og så selvfølgelig prøve kræfter med opgaver inden for de forskellige fag.

- Det var sjovt at flette hår ovre ved frisørerne. Vi har også prøvet at lave lysestager hos smedene, sagde Emma Brøcher fra Skolen på Sønderager.

- Det var også rigtigt godt ved SoSu. Der prøvede vi at røre ved en lever. Det var lidt klamt og underligt, sagde klassekammeraten Anne Thomsen med et smil.

Mange muligheder

De besøgende havde rig mulighed for at teste deres egne – meget forskellige – skills i løbet af dagen. I Datalund og Pædagogikstrup blev smagssanserne pirret med sortering af M&Ms samt bagning af pandekager. I Mediegrafiksund kunne de retouchere bumser og muskler, mens Handelskøbing bød på opfyldning af varer på tid. I Tandrup var der sortering af instrumenter, og i Cykelmekanikstrup var de skøre cykler fundet frem. 

- Jeg har lært noget om, hvad det vil sige at tage en erhvervsuddannelse, og hvad man kan bruge den til. Det bedste i dag har nok været at lave pandekager, sagde Magnus Dyg-Holme fra Ikast Nordre Skole.

På seks uddannelser kunne 8. klasserne desuden se håndværk af en helt særlig kaliber, for her dystede erhvervsskoleelever om at kvalificere sig til de regionale mesterskaber – og måske DM – i Skills.

Skills – erhvervsuddannelsernes dag udspringer af et samarbejde mellem Social- og sundhedsskolen Herning, Agroskolen og Herningsholm Erhvervsskole, hvor elever fra 8. klasse, deres lærere og andre interesserede kan opleve de mange lokale erhvervsuddannelser på tæt hold.