Godt 100 elever fra fagretningerne EUX Business, Salg, sundhed og stil samt handel, event og mediegrafik og Grundforløb 2 inden for handel, detail og eventkoordinator var onsdag samlet i Generatorsalen til Søren Hebsgaard foredrag ”Mig og min smarte telefon”.
- Rigtig mange synes, at det er fedt at være effektiv – så hurra for multitasking. Men når man multitasker, så betyder det, at man på samme tid laver to ting, som ikke hænger sammen. Og det kan hjernen ganske enkelt ikke finde ud af. Derfor plejer jeg at sige, at multitasking er at fucke flere ting op på én gang, indledte Søren Hebsgaard.
Altid tilgængelig
På en underholdende og kontant måde udfordrede Søren Hebsgaard de unge på den fremherskende idé om, at man altid kan lave mere eller noget andet på grund af den teknologiske udvikling inden for især mobiltelefoner og sociale medier.
Som optakt til foredraget var eleverne blevet stillet en række spørgsmål om deres mobilvaner, og resultaterne bragte både provokationer og gode råd med på vejen.
- Halvdelen af jer svarer på en besked inden for 15 minutter, og har samtidig en forventning om, at jeres kammerat svarer jer inden for højest en time. Hvad er så vigtigt, at du er nødt til at være tilgængelig hele tiden og ikke kan vente en time med at tjekke din mobil?, spurgte Søren Hebsgaard de unge.
Brug din energi med omtanke
- Vi har kun en vis mængde energi at bruge af i løbet af dagen, og alle beslutninger koster energi. Så I spilder lidt af jeres energi, hver gang I mærker mobilen vibrere i lommen og skal forholde jer til den besked, der er kommet ind. Alle de små beslutninger betyder, at I får mindre overskud til de vigtige beslutninger, og det kan i sidste ende føre til en følelse af stress. Så tænk over, hvad I vil bruge jeres energi på, rådede foredragsholderen.
Søren Hebsgaard har selv været ramt af stress og manglende koncentration på grund af en evigt aktiv mobil. Det startede hans store interesse for, hvordan teknologien har indvirkning på vores hverdag. Gennem sit arbejde har han de seneste fem år indsamlet info om mobilvaner fra mere end 13.000 elever på landets ungdomsuddannelser.