På rundtur i ungdomsuddannelserne

En liflig duft af træ og et møde med den virtuelle svejser mødte de 24 folkeskolelærere, der tirsdag den 10. november deltog i arrangementet Rullende Ungdomsuddannelser

Tirsdag formiddag blev 24 lærere fra seks forskellige folkeskoler i området lukket ind i en verden af træspåner og maskinstøj, da de besøgte Herningsholm Erhvervsskole til arrangementet Rullende Ungdomsuddannelser. Dagen startede ud med en overordnet præsentation af erhvervsuddannelserne og EUX med fokus på uddannelsernes opbygning og muligheder.

- Formålet med i dag er at præsentere folkeskolelærerne for, hvad blandt andet erhvervsuddannelserne og EUX kan tilbyde de unge, så de er bedre klædt på til at vejlede deres elever i forbindelse med valg af ungdomsuddannelse, siger uddannelseschef og tovholder Martin Lyhne Holmgaard.

Herefter gik turen ud i snedker- og smedeværkstederne for at se, mærke og dufte de forskellige uddannelser. Lærerne havde mulighed for at snakke med skolens elever, og rundturen sluttede af med virtuel svejsning hos smedene.

- Det er en helt ny robot, som for eksempel kan bruges til at vise svejseteknikker i den teoretiske undervisning. Det er faktisk Playstation for smede, siger uddannelsesleder for smede Lars Borg Nielsen.

Afslutning på Erhvervsgymnasiet

Eftermiddagen bød på en tur på Herningsholm Erhvervsgymnasium, hvor de besøgende blev introduceret til uddannelserne på HTX. Her rundede folkeskolelærerne dagen af med at diskutere, hvilke relevans de forskellige uddannelser kunne have for netop deres elever.

Herningsholm Erhvervsskole havde besøg af i alt tre grupper lærere fra området folkeskoler og privatskoler. Grupperne blev introduceret til tre forskellige klynger af uddannelser under Herningsholm Erhvervsskole for at give mere viden om udbuddet af ungdomsuddannelser.