Programmering og computerspil på skemaet

Tirsdag den 1. november sad 9. klasseeleverne fra Lind skole bænket foran computerskærmen for at lære mere om computerspil

20 elever fra 9@ på Lind Skole brugte tirsdagen dagen på HTX, hvor de efter lidt teori om programmering og spillermotivation selv havde fingrene i programmering og udvikling af computerspil. 

- Vi vil gerne give de unge et indblik i, at HTX er andet end naturvidenskab og teknologi. Det her er jo lidt atypisk i forhold til det, de fleste genkender HTX for. Og så passer det meget godt sammen med, at vi starter vi en gaming-linje op fra næste år, forklarer Kate Elisabeth Overgaard Andersen, der underviser i kommunikation og it.

Eleverne arbejdede med programmet Scratch, der er et programmeringsprogram til undervisningsbrug. Det er nemt at programmere i, og derfor blev folkeskoleeleverne kastet ud i at videreudvikle på et eksisterende spil.

- Vi vil lave det, så man kan være to spillere, der konkurrer om at være bedst. Det er sjovt og spændende at lave spil og prøve noget nyt. Det er lidt svært, så det er med at prøve sig frem. Men jeg tror, at det kommer til at virke, siger Joachim Laursen, der er i fuld gang med at programmere bag skærmen.