Sådan kommer Herningsholms nye fælleshus til at se ud

Det bliver det internationalt anerkendte arkitektfirma Schmidt Hammer Lassen, der skal tegne Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasiers kommende fælleshus, som står til at blive et markant vartegn for de erhvervsrettede uddannelser i Herning. Et projekt som A.P. Møller Fonden har bevilget 60 millioner kroner til.

En enig dommerjury har peget på det vindende forslag fra Schmidt Hammer Lassen med teknisk og faglig støtte fra Niras Ingeniør og LYTT Landskabsarkitekt.

Arkitektkonkurrencen har omfattet opførelsen af et fælleshus, der skal knytte Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasiers campusområde Skills City i Herning sammen og give uddannelsesområdet en tættere forbindelse med bymiljøet.

Opførelsen af fælleshus og etablering af attraktive udendørsområder er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal med 60 millioner kroner.

Vinderforslaget lader bygning og landskab smelte sammen til en harmonisk helhed, og hvor anvendelsen af tegl og biogene materialer lever op til arkitektkonkurrencens kriterier for funktion og bæredygtighed.

I vurderingen er der lagt vægt på, at den organiske pavillonform imødekommer alle brugere og inviterer til aktiviteter både indenfor og udenfor.

"Social bæredygtighed spiller en central rolle på Herningsholm, og med det nye hus kan vi løfte fællesskaber, diversitet og demokratisk dannelse. Vi er sikre på, at Schmidt Hammer Lassens smukke fælleshus vil give eleverne på Herningsholm de allerbedste forudsætninger for at udfolde sig," siger Allan Kortnum, direktør for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

"Visionen for Skills City er at skabe Europas mest gennemførte og attraktive ’uddannelsesby’ for unge på de erhvervsrettede uddannelser – med A.P. Møller Fondens store donation og vinderforslaget er vi nået et stort skridt nærmere målet om et attraktivt campusområde med stærk sammenhæng på tværs af erhvervsuddannelserne på Herningsholm," siger Allan Kortnum.

Schmidt Hammer Lassen står blandt andet bag kulturhuset Dokk1 og ARoS Kunstmuseum i Aarhus samt en lang række uddannelsesbyggerier og biblioteker i ind- og udland.

"Vi er meget glade for at have vundet konkurrencen om at udvikle et nyt samlingspunkt for sociale aktiviteter på Herningsholm. Projektet handler om at etablere rum for samvær og menneskelig forbundethed blandt unge mennesker, der er ved at finde sig selv i deres faglighed på tærsklen til voksenlivet. Det er utroligt meningsfuldt at bidrage til deres oplevelse af at tage en uddannelse i Skills City," siger Kasper Heiberg Frandsen, Partner i Schmidt Hammer Lassen.

 

Om vinderforslaget

  • Fire arkitektvirksomheder har deltaget i arkitektkonkurrencen.
  • En dommerjury bestående af medlemmer fra blandt andet Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier og A.P. Møller Fonden har udvalgt vinderforslaget.
  • Bygningen vil bestå af to sammenhængende cirkelformer: en mere lukket del til sport, foredrag og events og en åben glasindrammet del med café, multirum og udstillingsområde.
  • Mindre, runde områder rummer funktioner som kreaværksted og køkkener. Den høje sal skaber plads til sportsaktiviteter, mens multirummet med lavere loftshøjde giver en intim atmosfære.
  • Store udhæng skaber overgangszoner til udendørs aktiviteter, værkstedsøvelser, udecafé og et orangeri, som placeres som et fritstående rundt glashus på kulturbåndet.
  • En bølgende teglbelægning binder hele området sammen med resten af Herningsholms campusområde på Lillelundvej og skaber en fleksibel, robust struktur, der sikrer en sammenhængende struktur for fremtiden.

 

Om visionen for campusområdet

  • Fælleshuset og tilhørende kulturbånd opføres som led i visionen om Skills City.
  • En stor bevilling på 60 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har gjort det muligt for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier at fuldende visionen for Herningsholms campusområde i Herning.
  • Skills City er en ’uddannelsesby’ for unge fra erhvervsrettede uddannelser på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. Ambitionen er at skabe et uddannelsesmiljø i særklasse, hvor eleverne aktiveres og inspireres til at udvikle fællesskaber på tværs af områdets forskellige uddannelser.
  • Bevillingen går til at fuldende Herningsholms campusområde med bl.a. byggeri af et stort fælleshus i hjertet af område, hvor eleverne kan mødes på tværs af baggrund og uddannelsesretning, samt nye attraktive udendørsområder for unge på de erhvervsrettede uddannelser.
  • Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier har adresser i Herning og Ikast og tilbyder en bred vifte af forskellige tekniske, merkantile og landbrugsrettede erhvervsuddannelser, de gymnasiale uddannelser EUX, HHX og HTX, 10. klasse, kurser og efteruddannelse.
  • Se mere om fælleshuset på skillscity.dk