Sindssygt heldige studenter

Fredag den 24. juni blev der holdt dimission for 265 blå studenter fra HHX og HTX i Herning

Næsten som om der blev trykket på en knap, skiftede den disede og lysegrå morgen til en solskinsrig formiddag, da der fredag den 24. juni kl. 10 blev holdt dimission for 265 blå huer og deres festklædte ejermænd på Herningsholm Erhvervsgymnasium – HTX og HHX i Herning.

88 HTX’ere og 177 HHX’ere kunne med eksamensbeviserne i hånden kalde sig studenter – klar til at indtage verden, og måske endda ligefrem overtage verdensherredømmet, som årets gæstetaler Andreas Nielsen  opfordrede dem til. 

Andreas Nielsen er studerende på AU-HIH og derudover stifter af forskellige virksomheder blandt andet The Goldwhale, der hjælper nystartede virksomheder med at nå kunderne.

Han fortalte de nyudklækkede studenter hvorfor, de er så sindssygt heldige, at de ikke er deres forældre.

- I har ingenting lige nu. I er på bunden, og det er så sindssygt fedt, for I er ikke bundet af noget, ligesom jeres forældre er det. I kan overtage verdensherredømmet. I skal bare ville det, sagde Andreas Nielsen.

Rammerne er brudt

Anna Sørensen Aalling fra HHX og Tobias Skov fra HTX holdt årets elevtale til deres klassekammerater. De kom både ind på de fordomme, de mødte, inden de begyndte, og på vigtigheden af at være sig selv, og at der er plads til det på Herningsholm Erhvervsgymnasium. 

- Vi har haft en masse spændende diskussioner, og der er brug for dem, der falder lidt uden for normen, sagde Anna Sørensen Aalling.

Elevtalen indeholdt også passager som ”at springe ud på dybt vand” og ”at stå ved en skillevej”, og det tema bandt rektor Marie Lund sammen i sin tale til eleverne.

- Lige nu er rammerne brudt. I dag er både afslutningernes og begyndelsernes tid. I skal til at finde ud af, hvad der er det rigtige for jer. Det er ikke finere at få en lang uddannelse, men at I finder den rigtige uddannelse, sagde hun.

Legater og boggaver
Ved dimissionen blev der uddelt to legater à 2500 kr. På HHX blev det elevrådsformand Emilie Bøge Midtgaard Pedersen overrakt et legat for sit arbejde i skolens bestyrelse.
På HTX var det festudvalgsformand Thomas Elbæk Skov, der fik et legat for sin store sociale indsats, blandt andet i skolens festudvalg, hvor særligt årets Gatsbyfest blev fremhævet.
Der blev desuden uddelt boggaver til de to elevtalere samt til de elever, der fik det højeste snit. 
På HTX var det: Laust Moesgaard og Stine Katrine Rye Østergaard med et snit på 11,8.
På HHX var det: Stine Østerlund Ravn, Emilie Bøge Midtgaard Pedersen og Jonas Gaardsted Kristiansen med et snit på 12,2.
De musikalske indslagblev for tredje år i streg leveret af musikerne Helle Birkedal Videbæk og Christoffer Holm Bjerg.