Skrald på programmet til Innovation Week

Onsdag den 26. oktober har der været skrald på programmet for eleverne fra 9. klasse på Snejbjerg Skole. De har brugt dagen på at lege med innovation til Innovation Week på HHX Herning

De godt 40 elever fra Snejbjerg Skole sidder koncentreret om bordene på HHX Herning. De er til Innovation Week og har fået til opgave at komme med ideer til, hvordan man kan skabe en bedre oprydningskultur på folkeskolerne.

- Vi startede med at lave nogle koncentrationslege for at få hjernen i gang. Så lavede vi en brainstorm, hvor vi kom med alle mulige, små ideer. Og nu har vi så samlet dem til en stor ide, forklarer Philip Koed om gruppens arbejde.

Gruppen har valgt at appellere til konkurrencegenet hos folkeskoleleverne.

- Vores ide er at lave en konkurrence for alle skolerne i kommunen, hvor hvert klassetrin kan vinde en præmie. For at vinde skal klassen samle point sammen ved være bedst til at rydde op, supplerer klassekammeraten Camille Leerhøy.

Inden eleverne igen cykler mod Snejbjerg, skal alle grupperne fremlægge deres ideer for resten af klassen. Til den bedste ide venter der en præmie.

Skrald skal være sjovt

Hos en af de andre grupper er der godt gang i saks, papir og tape. De har taget deres ide et skridt videre og er i gang med at lave en prototype af deres skraldeløsning.

- Vi vil gerne gøre det sjovt at smide skrald ud, så vi er ved at lave prototypen på en skraldespand, der ligner en basketkurv. Ideen er, at den også skal have en sensor, som kan mærke, om man ramme eller ej. Så kan den for eksempel sige ”hov, du glemte vist noget”, hvis man rammer ved siden af, fortæller Frederik Lund Petersen.

Han er enig med sin gruppe i, at det er spændende at være til Innovation Week.

- Det er fedt. Vi prøver noget helt andet, end det vi plejer at laver derhjemme. Vi laver noget innovativt, og det får os til at blive mere kreative, siger Frederik Lund Petersen om sine oplevelser.