Sprog og kultur på skemaet

HHX Herning åbnede tirsdag den 8. december dørene for 110 elever fra skolerne i Snejbjerg og Lind, der var på gymnasiet for at deltage i den årlige Sprog- og kulturfestival

110 7. klasses elever fra skolerne i Lind og Snejbjerg kastede sig ud i at lave julekort, dyste i logoquiz og slå til piñata, da de tirsdag den 8. december var til Sprog- og kulturfestival på Herningsholm Erhvervsgymnasium.

Hele formiddagen dannede 11 workshops rammen om Sprog- og kulturfestivalen, der havde til formål at gøre folkeskoleeleverne klogere på blandt andet kultur, traditioner og kropssprog i andre lande. HHX Hernings egne elever stod bag de forskellige quizzer, smålege og lærerige input inden for emnerne jul/traditioner, Kina, fællessprog, afsætning og kulturforståelse.

Farverige figurer i Agoraen

Efter diskussion af fordomme om andre religioner, forsøg på at snakke kinesisk og med et frisktegnet flag på kinden var de besøgende elever klar til festivalens latinamerikanskinspirerede afslutning i fællesrummet Agoraen. Her var fem farvestrålende og flot udformede piñataer fyldt med slik hængt op – klar til at stå imod slagene fra de unge mennesker. 

Traditionen tro fik eleverne bind for øjnene, inden de én efter én forsøgte at slå piñataerne i stykker med et boldbat. Humøret var højt, og det toppede, da de stakkels piñataer til sidst måtte opgive og dele deres indhold med festivaldeltagerne.