Der er travlt i murerteltet på Lillelundvej. Murere er i fuld gang med at lægge mursten på ”husets” facade, så byggepladsen kan blive klar til tømrerne, som skal lave spær og skotrende. Elektrikerne blander sig også med stikdåser og eltavle, mens vvs-blikkenslagerne skal sørge for blandt andet tagrender og nedløbsrør.
Nye koordinatorer
Det er anden gang, projektet kører på Herningsholm Erhvervsskole, og som noget nyt er byggekoordinatorer fra Erhvervsakademi MidtVest denne gang inviteret med. Byggekoordinatorerne byder ind med deres ekspertise inden for ledelse og fungerer som bindeled mellem de forskellige faggrupper.
- Det er rigtigt spændende og sjovt at få lov til at komme med ind over og se, hvordan det foregår. Det er en rigtig god måde at teste teorien af i praksis, for teorien holder jo ikke altid. Der er rigtig mange faktorer som for eksempel mandskab og materiel, der spiller ind på byggepladsen, siger Morten Bech, der er i gang med sit 3. semester på byggekoordinatoruddannelsen.
Samarbejde og helhedsforståelse
Det kræver samarbejdsvilje og forståelse for fagkollegaernes arbejde at få lavet et hus, som kan fungere i virkeligheden. Og det er netop målet med det tværfaglige byggeprojekt; at skabe et virkelighedsnært samarbejde på tværs af faggrupperne, som kan styrke elevernes evne til at håndtere de udfordringer, der kan opstå, når faggrænserne krydses på byggepladsen.
Projektet om samarbejde og helhedsforståelse i byggeriet strækker sig over seks uger. Afslutningen markeres med et arrangement, hvor eleverne viser projekterne frem for deres mestre.