Tag håbet med jer

75 studenter dimitterede fredag den 24. juni fra Handelsgymnasiet Ikast-Brande

75 glade og nok også lidt trætte studenter dimitterede fredag den 24. juni fra Handelsgymnasiet Ikast-Brande under overværelse af deres mindst ligeså glade og stolte forældre. 

- Jeres fødsel er uden undtagelse en af de bedste dage i jeres forældres liv. De havde et håb for jer og for jeres fremtid. De trøstede jer, når I fik nogle knubs og sagde, at alt nok skal blive bedre. Det håb håber jeg, at I vil tage med jer videre, sagde rektor Marie Lund, der også opfordrede studenterne til at indtage verden og finde hver sin rette hylde.

- Begrænsninger er noget, I selv sætter. Alle har et talent, det handler bare om at dyrke det, og husk at en evne først bliver til talent, når man har øvet sig meget, sagde rektor Marie Lund.

Beskeder i kladdehæfter

Også gæstetaler Anne-Marie Donslund opfordrede studenterne til ikke at lade sig begrænse. Hun blev selv student fra HHX Ikast for 30 år siden og fortalte på humoristisk vis om både tiden før, under og efter Ikast Handelskostskole, som det hed dengang. De gode minder om hemmelige beskeder i kladdehæfter til bedsteveninden og de gode undervisere.

Hun fortalte også om, hvordan hendes egen idé om at skulle i lære og blive en af de pæne Midtbank-damer, blev udfordret af studievejlederen, der på det tidspunkt hed Carsten Kissmeyer.

- Han spurgte, hvad jeg ville være og regnede med, at jeg skulle læse på universitetet. Selv ville han gerne være borgmester, men det nævnte han ikke noget om dengang, sagde Anne-Marie Donslund, der endte med at læse idéhistorie, æstetik og kultur og er i dag kultur- og projektkonsulent og forfatter.

- Jeg håber, I vil gøre det, i føler er rigtigt for jer, og ikke det andre håber for jer. I ved, hvad der er rigtigt, sagde hun. 

Legat for social indsats

Årets elevtaler var Marc Steenholdt Olsen, der med lettere rusten stemme takkede både sine klassekammerater, festudvalget, lærerne på handelsgymnasiet samt det øvrige personale for hjælp og tålmodighed.

- Det er et lille gymnasium, hvor vi kender hinanden og kommer hinanden ved, både på tværs af klasser og årgange, sagde han. 

Efterfølgende fik de 75 studenter overrakt deres eksamensbeviser under blitzen og klapsalver, og derefter blev der uddelt en boggave til årets højeste snit. Det var Michaela Isabell Toxværd Nielsen, der med et snit på 12,2 blev modtager af boggaven.

Der blev også for første gang uddelt et legat. Det blev givet til en tydelig berørt Camilla Gejl Kristiansen for en stor indsats på det sociale område og som hjælp til et forestående udlandsophold med praktik i udlandet (PIU).

Dimissionen på Handelsgymnasiet Ikast-Brande blev krydret med musikalsk indslag ved Jesper Bo og Rindom, der selv er tidligere elever på skolen.