Talentfulde unge håndværkere deltager i Talentcamp

Der har været travlhed og store smil i værkstederne på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier under dette års camp.

Traditionen tro havde elever og lærlinge fra ind- og udland fundet vej til Herningsholm for at deltage i det årlige Talentcamp.

Der var 89 deltagere, som brugte hele ugen på at dygtiggøre sig inden for deres håndværksfag.

"Det er fedt at deltage i Talentcamp. Her er plads og tid til at lave fejl og øve sig, og så hygger vi os og har det sjovt," fortalte Mikkel Bruun Voigt, der er under uddannelse til VVS-energispecialist.

Talenttræning til EM og VM
Nogle deltagere benyttede deres uge på at blive dygtigere i almindelighed, mens andre trænede og forberedte sig frem mod WorldSkills 2024 i Lyon og EuroSkills 2025 i Herning.

Knap 20 udenlandske talenter deltog i årets camp. De kom blandt andet fra Frankrig, Holland og Italien, mens et par deltagere havde taget turen helt fra Australien.

"Jeg møder en masse nye mennesker, og så får jeg muligheden for også at hilse på nogle af mine konkurrenter til WorldSkills," sagde australske Ethan Everett, som finpudsede sine murerkompetencer inden sin VM-deltagelse i Lyon senere på året. 

Forskellige håndværksfag
Der var gang i værkstederne hos tømrerne, snedkerne og VVS-energispecialisterne, mens murerhallerne var fyldt med murere og flisemurere.

I ugens løb havde deltagerne forskellige opgaver, der skulle løses. Hos Mikkel og de andre VVS-energispcialister skulle de fremstille et teknikrum, hvor de bukkede rør og opsatte blandesløjfer.

Deltagerne i snedkerværkstedet fremstillede individuelle produkter. Nogle lavede et sofabord, mens andre brugte ugen på at bygge et lille transportabelt vinbord.

"Vi laver ting, som vi ofte ikke prøver i hverdagen. Der er ikke noget, man skal lave, men en masse man kan prøve," sagde Andreas Møller Simonsen, der er snedkerlærling og som deltager i Talentcamp for anden gang. 

Talentcamp 2024 på Herningsholm er støttet af Tietgenfonden.