To Herningsholmere vinder guld ved DM i Skills

Fire forrygende dage på Dyrskuepladsen i Roskilde er nu ved vejs ende. Dette års danmarksmestre i Skills er fundet – og to af dem er fra Herningsholm.

Høje jubelbrøl, velfortjente klapsalver og konfettiregn i store mængder. Der er ingen tvivl om, at nykårede danmarksmestre skal fejres med manér – og dét blev de, da DM i Skills 2024 blev afsluttet lørdag den 20. april.

I tre intensive dage fra torsdag den 18. april dystede landets bedste lærlinge og elever i 47 forskellige konkurrencefag, og da vinderne skulle kåres ved årets afslutningsceremoni, stod to dygtige Herningsholmere øverst på podiet og kunne lade sig hylde:

 

Noah Borup Thayssen

Noah er fra Egå og uddanner sig til industritekniker på Herningsholm. Han er i lære hos Grundfos A/S. Stillede til DM op i disciplinen CNC-fræsning, hvor han skulle fremstille et produkt i relation til rumindustrien.

 

Andreas Fredberg Pedersen

Andreas kan nu kalde sig for landets bedste unge VVS-energispecialist. Andreas kommer fra Vemb og har læreplads hos Vittrup Smedie & VVS ApS. 

 

De to vindere fik skinnende guldmedaljer hængt om halsen af bestyrelsesformand for EuroSkills 2025, Poul Nyrup Rasmussen, formand for SkillsDenmark, Søren Heisel, samt borgmester i Roskilde Kommune, Thomas Breddam.

Til afslutningsceremonien fik alle 280 DM-deltagere et skulderklap med på vejen fra statsminister Mette Frederiksen. 

"I viser, hvor langt man kan komme, når man knokler. Det gør indtryk, og det er fantastisk at opleve. Vi har brug for forbilleder som jer, for uden jer, så drejer tandhjulene ikke rundt," sagde statsministeren, der fra scenen talte direkte til de unge deltagere.

 

Tre år i træk 

Og man må sige, at der blev bidt negle på stolerækkerne hos hele Team Herningsholm og trænerne bag årets 11 Herningsholm-deltagere.

Særligt nervepirrende var det for Kenneth Lauridsen, der er træner og uddannelsesleder for uddannelsen til VVS-energispecialist. Sejren ved DM i Skills var nemlig den tredje i træk. 

Traditionen tro – kan man godt sige nu – er guldet endnu engang landet hos en Herningsholm-elev. Andreas var den bedste af deltagerne i faget VVS-energispecialist, hvor han opsatte forskellige installationer og rør-systemer i tre små rum, herunder et teknikrum, et badeværelse og en stue. 


Arbejdsmiljøprisen 2024

Der var også hæder til andre Herningsholmere.

I flere af konkurrencefagene blev Arbejdsmiljøprisen 2024 uddelt til deltagere, der havde gjort en ekstra indsats for at sikre et godt arbejdsmiljø, mens de løste deres finale-opgave:

Lærke Broch Skov stillede op i faget bygningssnedker. Hun og er i lære hos Boye Inventar A/S.

Christian Graff Esbensen deltog som møbelsnedker og har læreplads hos Dan Modul A/S.

 

Klar til EuroSkills

Med sin nye titel som danmarksmester i VVS-faget er Andreas næste år kvalificeret til europamesterskaberne i Skills på hjemmebane, når Herning er værtsby for EuroSkills 2025.

På grund af netop EuroSkills vender DM i Skills derfor først tilbage i 2026, når Hjørring er værtsbyen.