Tømrerelever som dukkeførere

Til Open by night fredag den 3. maj vil flere meter høje dukker gå catwalk gennem Hernings gågade

Dukkerne til Danmarks højeste modeshow er ved at tage form, og i morgen fredag den 3. maj kl. 18 skal de gå catwalk igennem gågaden i Herning, når der er open by night. Indeni seks af dukkerne kan man finde tømrerelever fra Herningsholm Erhvervsskole.


- Da de spurgte mig første gang, om jeg ville være indeni en af dukkerne, svarede jeg ”ellers tak”, for jeg ville gerne have været tilskuer, men de blev ved med at spørge, og til sidst sagde jeg ja, siger tømrerelev Jonas Palm.

Siden mandag den 22. april har de sammen med elever fra TEKO og Kunst og Design i Aarhus arbejdet hårdt for at få de op til fire meter høje dukker gjort klar til modeshowet, der er en del af fejringen af Hernings 100 års jubilæum som købstad.

- Det har været sjovt at få lov til at møde og arbejde sammen med en masse andre mennesker, end man er vant til. Det har givet nogle nye venskaber, og vi har et godt sammenhold, siger Jonas Palm.

Tømrereleverne har været seks ud af ganske få hankønsvæsener i dukkeværkstedet, og derudover har de skullet arbejde kreativt på en anden måde, end de er vant til.

- Da vi startede sidste mandag, tænkte jeg, hvad er det for noget, vi har sagt ja til, siger Jonas Palm.

Katrine Mortensen er beklædningshåndværkerelev på TEKO og i samme dukkemager-gruppe som Jonas Palm.

- Det har været rigtigt sjovt at arbejde sammen om det her projekt, fordi vi kommer så forskellige steder fra, siger hun, mens Jonas Palm iklæder sig sin dukke.